Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: ”Vom dona Ucrainei 11 ambulanțe”

Raed Arafat: ”Vom dona Ucrainei 11 ambulanțe”

Raed Arafat, șeful DSU, a făcut declarații despre refugiații ucraineni. Acesta a anunțat că România va trimite 11 ambulanțe în Ucraina.

Raed Arafat: ”Vom dona Ucrainei 11 ambulanțe”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    04 Mar 2022   •   12:37

Raed Arafat a declarat că România va dona Ucrainei 11 ambulanțe.

”Vom dona Ucrainei 11 ambulanțe de urgență din rezerva Serviciului de Ambulanță. Din păcate, nu putem da unele noi, pentru că sunt din fonduri europene, de aceea dăm ambulanțe vechi, dar ne asigurăm că sunt operaționale”, a spus șeful DSU. 

”În acest moment avem tabere pentru refugiați. ISU a transferat către zona de graniță o mare parte din taberele pe care le avem în dotare.

Capacitatea noastră, doar în tabere, este de aproximativ 7.000 de locuri. Încă nu toate sunt ridicate. Acum sunt ridicate doar o parte din ele, care asigură capacitatea de cazare necesară pentru momentul actual.

Ridicarea unei tabere durează maxim 6-8 ore, deci la orice semn că mai este nevoie să ridicăm dintre ele sau să mai suplimentă, pentru că fiecare dintre ele are o capacitate de 200 de persoane, dar ele pot fi puse paralel și să fie de mai multe, cum este cea de la Siret. Aceea este de 400 de persoane

Acum avem 676 persoane implicate și personal IGSU, la care se adaugă și personal de la DSU, care este mobilizat în două zone, la Isaccea și la Siret.

(...) Referitor la centrele de cazare pe care le avem, capacitatea totală este de 3.511 locuri”, a declarat Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close