Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, despre posibilitatea de a trece din nou la starea de urgență: „Sunt semnalele de alarmă”

Raed Arafat, despre posibilitatea de a trece din nou la starea de urgență: „Sunt semnalele de alarmă”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență se arată îngrijorat de situația în care ne aflăm în acest moment, cu un număr mare de infectați. Întrebat dacă vom ajunge din nou la o stare de urgență, Raed Arafat a explicat că deocamdată nu se pronunță.

Raed Arafat, despre posibilitatea de a trece din nou la starea de urgență: „Sunt semnalele de alarmă”
Sursa foto: Hepta
05 Iul 2020   •   23:19

„La un moment este posibil să trebuiască să suplimentăm locurile la terapie intensivă. Semnalele de alarmă sunt. Insistăm la oameni să respecte regulile de protecție. Mască, dezinfecție, spălare pe mâini. Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme. Nu putem să detașăm medicii așa de ușor. Nu pot să zic dacă vom ajunge din nou la starea de urgență. Încercăm să nu ajungem în situația de a alege dintre doi pacienți pe cine să punem la ventilator”, a declarat Raed Arafat la România TV.

Stare de urgență

Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență pe 16 martie, care a fost prelungită cu încă o lună. În această perioadă s-au dat 12 ordonanțe militare care au restricţionat drepturi fundamentale precum libera circulaţie sau chiar dreptul la educaţie sau sănătate. Două luni mai târziu, Guvernul a trebuit să înlocuiască starea de urgenţă cu cea de alertă. 

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close