Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, veste proastă pentru români. Unde se vor lua măsuri și mai dure

Raed Arafat, veste proastă pentru români. Unde se vor lua măsuri și mai dure

Raed Arafat a tras un nou semnal de alarmă vineri și a îndemnat românii să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Potrivit șefului DSU, impactul noilor măsuri luate joi seară se va vedea după două cicluri de 14 zile de la aplicarea lor, dar nu exclude luarea unor măsuri suplimentare în zonele afectate mai grav.

Raed Arafat, veste proastă pentru români. Unde se vor lua măsuri și mai dure
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    06 Noi 2020   •   23:30

"Eu nu cred că o să ajungem la un platou până nu vedem impactul şi al noilor măsuri pe care le avem, dacă sunt aplicate corect de noi toţi. (...) Evaluarea reală asupra impactului acestor măsuri are nevoie de 30 de zile, de două cicluri de 14 zile, este părerea epidemiologilor.

În faza următoare cel mai probabil vom avea creşteri continue până ajungem la un platou, nu mă aştept că dacă s-au luat măsurile luni, marţi o să avem o schimbare”, a spus Raed Arafat, la B1.

Secretarul de stat a subliniat că o mare parte a populației respectă regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, dar că acestea trebuie respectate de toți românii.

"Nu putem spune că populaţia în general, poate că o parte a căzut pradă campaniilor de diminuare a rolului măştii. (...) Eu am convingerea că o mare parte a populaţiei a înţeles deja de mult timp şi respectă regulile, dar trebuie să le respectăm cu toţii pentru că partea mai mică răspândeşte boala la cei care respectă măsurile", consideră Raed Arafat.

Raed Arafat a adăugat că va urma o evaluare a rezultatului măsurilor luate de această dată și, dacă situația o va impune, se vor lua și alte măsuri.

"Dacă nu ajungem să avem un impact serios al acestor măsuri urmează o reevaluare. Asta scrie şi în hotărârea de Guvern. Dacă la reevaluare se va considera că sunt necesare şi alte măsuri, o să vedem la momentul respectiv”, a mai declarat secretarul de stat. "Dacă nu scade suficient într-o lună înseamnă că măsurile nu sunt suficiente şi există risc de creştere mai departe. Şi atunci se impun şi alte măsuri. (..) Se pot lua şi alte măsuri suplimentare în zonele care sunt afectate mai grav”, a punctat Arafat.

Secretarul de stat a precizat că nu se discută neapărat despre lockdown.

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat COVID-19 coronavirus masuri
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close