Raed Arafat, mesaj despre zonele lovite de vremea extremă: Drumurile sunt închise

de D.G.    |    06 Ian 2017   •   10:17
Raed Arafat, mesaj despre zonele lovite de vremea extremă: Drumurile sunt închise

Judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi şi Tulcea au intrat sub cod roşu de vreme rea, toate drumurile naţionale şi judeţene din zonă fiind închise, a declarat vineri pentru AGERPRES şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

"Drumurile naţionale, precum şi drumurile judeţene sunt închise în Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi, Tulcea. S-a luat decizia preventivă pentru ca oamenii să nu se blocheze pentru că va fi situaţia dificilă până la cel puţin ora 13,00, după care vom încerca să înlăturăm efectele pentru ca după aceea să se reia circulaţia în mod normal acolo unde este posibil. Acţionăm pe două paliere: unul preventiv, unde Poliţia împiedică persoanele să ajungă cu maşini sau alte mijloace pe drumurile care sunt închise şi informează pe unde să meargă, şi pe partea de intervenţie, unde ISU, împreună cu Jandarmeria, Poliţia - şi acum am solicitat la Constanţa şi sprijinul MApN pentru anumite intervenţii - lucrează împreună pe partea de intervenţii la situaţiile de urgenţă. Avem mai multe situaţii în curs de rezolvare. S-a luat legătura cu primăriile acolo unde avem cazuri care sunt în aşteptarea intervenţiei medicale ca să se trimită asistenţii de la dispensar. Avem un caz la Floroaica, judeţul Călăraşi, unde este un mijloc de intervenţie în deplasare, o şenilată de la SMURD. Am luat legătura cu viceprimarul şi urma să se trimită o asistentă care să stea cu gravida până ajunge mijlocul de intervenţie", a spus Arafat.

El a afirmat că mai multe localităţi nu au curent electric, acţionându-se pentru remedierea problemelor.

De asemenea, Raed Arafat a precizat că 622 de persoane care necesită dializă au fost evacuate preventiv. Aceeaşi măsură s-a luat şi pentru 126 de gravide.

"O parte dintre persoane au refuzat să fie evacuate şi normal că în cazul în care va fi ceva o să trebuiască să se intervină pentru ele", a mai spus şeful DSU.

x close