Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat vrea mai mulți români vaccinați! Impactul campaniei de vaccinare este afectat de noile tulpini

Raed Arafat vrea mai mulți români vaccinați! Impactul campaniei de vaccinare este afectat de noile tulpini

În ciuda tuturor măsurilor de restricție încă in vigoare și a campaniei de vaccinare în plină desfășurare, numărul cazurilor de coronavirus a început din nou să crească, în timp ce tot mai multe localități intră în scenariul roșu sau chiar în carantină.

Raed Arafat vrea mai mulți români vaccinați! Impactul campaniei de vaccinare este afectat de noile tulpini
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    08 Mar 2021   •   09:20

Șeful DSU, Raed Arafat, este de părere că impactul campaniei este afectat de apariția noilor tulpini de coronavirus, care se răspândesc cu rapiditate. Mai mult decât atât, medicul susține că vaccinul nu acționează instantaneu, efectele acestuia începând să apară abia la câteva zile după rapel. 

”Din păcate, nici virusul nu este cel care a fost acum un an. S-a schimbat, au apărut tulpini noi, s-a schimbat impactul. Avem o tulpină nouă care se răspândește mai repede. 

Vaccinul nu are efect instantaneu. Acesta este un motiv pentru care măsurile trebuie luate mai rapid”, a explicat șeful DSU.

Mai mult decât atât, Raed Arafat este de părere că trebuie crescut numărul celor vaccinați. 

”Asta înseamnă că, dacă începem acum să creștem numărul persoanelor vaccinate, un efect serios o să îl avem peste două-trei săptămâni”, a mai spus Arafat, potrivit Mediafax

Raed Arafat: ''Nu avem de gând să ajungem la o închidere totală''

 Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus că nu se pune problema unui nou lockdown.

''Noi aplicăm regulile prevăzute, inclusiv în documentele aprobate de Comitetul Național sau prin hotărârea Guvernului. De la 3 la mie se aplică regulile care sunt de restricție mai mare la nivel de contacte, adică: restaurante, cinematografe, food-courturi la mall-uri. Astea toate se închid. În acelaşi timp, terasele care rămân deschise şi atenţionăm aici, că terasele înseamnă că nu ai acoperiș și doi pereţi. Deci în secunda în care ai un acoperiş şi doi pereţi asta nu mai este terasă. Acest lucru trebuie să fie înţeles de către toţi cei care operează la restaurante sau terase. Bineînţeles, acolo unde este necesar se iau şi măsuri suplimentare de carantinare zonală, unde putem aplica măsuri în plus şi de limitare a circulaţiei şi a contactului (...)

''Nu avem de gând să ajungem la o închidere totală''

Dacă comparaţi restricţiile din România cu restricţiile din alte ţări, România a rămas într-un mod mult mai echilibrat şi balansat. Noi nu am ajuns la niciun moment să avem închidere totală. Uitaţi-vă ce se întâmplă în alte ţări. Au fost închideri totale de patru săptămâni. În Franţa, ora de intrare în casă şi de interdecţie a circulaţiei a fost ora 18, nu a fost ora 23:00 cum este în România. Magazinele în România au rămas deschise. Totul este într-o balanţă. Clar că acest lucru a permis şi creşterile încet a cazurilor din nou. Nu s-a mers către o închidere totală şi nici nu avem de gând să ajungem la o închidere totală, dar măsuri de restricţie temporare care să limiteze creşterea şi să facă să se ajungă la un plafon şi să coboare din nou numărul cazurilor zilnice, asta este foarte important'', a anunțat Raed Arafat în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Aproape jumătate din miniştrii lui Marcel Ciolacu ar putea să plece din Guvern 
x close