Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat recunoaște că România nu este pregătită pentru un cutremur de peste 7 grade pe Richter

Raed Arafat recunoaște că România nu este pregătită pentru un cutremur de peste 7 grade pe Richter

Șeful DSU Raed Arafat recunoaște că țara noastră nu este pregătită pentru un seism cu magnitudinea de peste 7 grade pe Richter.

Raed Arafat recunoaște că România nu este pregătită pentru un cutremur de peste 7 grade pe Richter
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    15 Feb 2023   •   11:45

Imediat după cutremurul de ieri, la ministerul de Interne s-a activat o celulă de criză, iar angajaţii au fost trimişi în teren să verifice totul.

”Efectele au fost în 19 localități din 5 județe: Gorj, Dolj, Hunedoara, Mehedinți și Vâlcea. 

În județul Gorj sunt elemente de construcție la 43 de imobile, care au avut fisuri sau desprinderi de elemente de construcție din exterior. Am avut în județul Dolj doar la sediul Poliției de Frontieră, de pe acoperiș, unde au căzut câteva elemente de construcție. 

În județul Hunedoara, în localitatea Deva, am avut două instituții, Inspectoratul Școlar și instituția ANAF, care au prezentat fisuri”, a declarat Raed Arafat.

Citește și: Raed Arafat: Nu avem până acum victime | Cutremurul de 5,7 a avut cinci replici

Întrebat cât de pregătită este România pentru un cutremur cu magnitudine de peste 7 grade, șeful DSU a răspuns:

”Daca vorbim de partea de prevenire, avem mari probleme. La acest moment, până nu vedem clădirile consolidate, România reprezintă un risc mare pe linia cutremurelor”, a spus Arafat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat cutremur
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close