Antena 3 CNN Actualitate Ce este RAR Auto-Pass. Mașinile la mâna a doua nu vor mai putea fi vândute fără acest document

Ce este RAR Auto-Pass. Mașinile la mâna a doua nu vor mai putea fi vândute fără acest document

Mașinile la mâna a doua nu vor mai putea fi vândute fără acest document obligatoriu eliberat de Registrul Auto Român (RAR).

Ce este RAR Auto-Pass. Mașinile la mâna a doua nu vor mai putea fi vândute fără acest document
Sursa foto: Facebook I Registrul Auto Român Oficial
de Ştefan Petrică    |    19 Iun 2023   •   22:00

Proiectul de lege depus la Parlament și aflat în așteptarea promulgării prevede că mașinile la mâna a doua nu vor mai putea fi vândute în România fără un aviz de la Registrul Auto Român (RAR).

În vederea implementării acestui registru, autoritatea va colecta datele obținute în urma verificărilor ITP (Inspecția Tehnică Periodică).

De asemenea, proprietarii de service-uri auto au acum obligația de a transmite către RAR informații precise referitoare la numărul de kilometri indicați de odometrul mașinii și datele privind implicarea vehiculului într-un eveniment rutier.

Agenții economici vor furniza și informații legate de reparațiile efectuate asupra mașinilor aduse în service-urile pe care le dețin.

Citește și: Se îngroaşă teancul de documente pentru vânzarea unei maşini. Cum puteţi obţine RAR Auto Pass

O astfel de decizie ar reduce considerabil numărul mașinilor cu probleme, avariate, cu kilometrajul dat înapoi sau chiar traficate, iar piața auto din România se va regla, potrivit Promotor.

Ce este RAR Auto-Pass

RAR Auto-Pass este un certificat eliberat de Registrul Auto Român (RAR) care conține informații relevante despre un autovehicul second-hand oferit la vânzare.

În conformitate cu prevederile proiectului de lege, toate datele referitoare la istoricul vehiculelor rutiere vor fi înregistrate într-un registru electronic.

Pentru a obține certificatul RAR Auto-Pass, solicitantul trebuie să plătească o sumă specifică și acesta va fi valabil pentru o perioadă de maxim 60 de zile de la eliberare.

Este important de menționat că documentul RAR Auto-Pass este valabil doar pentru o singură înmatriculare a autoturismului la mâna a doua.

×
Subiecte în articol: Registrul Auto Roman RAR auto pass
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close