Antena 3 CNN Actualitate Răspunsul ASF la cererea procurorilor DNA de suspendare a procedurii de lichidare în cazul Carpatica Asig

Răspunsul ASF la cererea procurorilor DNA de suspendare a procedurii de lichidare în cazul Carpatica Asig

Răspunsul ASF la cererea procurorilor DNA de suspendare a procedurii de lichidare în cazul Carpatica Asig
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Aug 2016   •   20:02

Procesul privind lichidarea/dizolvarea societăţii Carpatica Asig se află abia în etapele pregătitoare, aşadar, în faza actuală, este prea devreme pentru a se pune problema suspendării procedurilor, precizează reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară, în legătură cu solicitarea pe care DNA a adresat-o Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru interzicerea timp de 60 de zile a iniţierii procedurilor de lichidare a societăţii, scrie Agerpres.

"Procedura iniţiată pe data de 28 iulie 2016, odată cu retragerea autorizaţiei de funcţionare a Carpatica Asig, îşi urmează cursul, principalele etape fiind selectarea unei case de avocatură, depunerea cererii de faliment la instanţă şi judecarea cauzei de către instanţă. În prezent, este în derulare selecţia avocaţilor care vor reprezenta ASF, conform procedurilor legale de achiziţie a serviciilor de asistenţă juridică, această etapă fiind prevăzută să se încheie vineri, 12 august. Aşadar, în faza actuală este prea devreme pentru a se pune problema suspendării procedurilor de lichidare/dizolvare a societăţii Carpatica Asig, în condiţiile în care întregul proces se află de-abia în etapele pregătitoare şi doar instanţa de judecată este în măsură să dispună deschiderea propriu-zisă a procedurii de faliment", au explicat reprezentanţii ASF.

Aceştia au subliniat că experienţa din cazul societăţii Astra arată că întreaga procedură judiciară este de durată, depăşind sensibil termenul de 60 de zile prevăzut în solicitarea DNA.

Procurorii DNA au solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie luarea, pentru o durată de 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare şi lichidare privind SC Carpatica Asig SA, sau, după caz, suspendarea procedurilor în situaţia în care acestea au fost deja iniţiate.

 

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close