Antena 3 CNN Actualitate Răspunsul lui Klaus Iohannis la acuzațiile de colaborare cu Securitatea la adresa ministrului Educației: ”O chestiune letală pentru cariera sa”

Răspunsul lui Klaus Iohannis la acuzațiile de colaborare cu Securitatea la adresa ministrului Educației: ”O chestiune letală pentru cariera sa”

Răspunsul lui Klaus Iohannis la acuzațiile de colaborare cu Securitatea la adresa ministrului Educației: ”O chestiune letală pentru cariera sa”
Sursa foto: Foto: Klaus Iohannis/Facebook
05 Oct 2016   •   21:59

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, ar trebui să demisioneze imediat în eventualitatea în care se va adeveri că a colaborat cu Securitatea.

"Este o chestiune care mă îngrijorează. Am văzut că au apărut zvonuri, aceste zvonuri persistă cu toate că domnul ministru a ieşit şi a spus că nu a avut angajament cu securitatea, CNSAS nu va spune în definitiv dacă a avut sau nu a avut, dar un eventual angajament al domnului ministru faţă de securitate ar fi o chestiune letală pentru cariera domniei sale", a spus Iohannis, citat de Agerpres.

Şeful statului a afirmat că a discutat cu premierul Dacian Cioloş despre acest caz, dar nu şi cu ministrul Educaţiei.

"Cu premierul Cioloş am vorbit ieri, foarte pe scurt. Fiind vorba doar de nişte informaţii pe surse a rămas să aşteptăm verdictul CNSAS", a explicat Iohannis.

Ministrul Mircea Dumitru susţine că nu a fost colaborator al Securităţii şi că are o adeverinţă eliberată de CNSAS, cu mult timp în urmă, care atestă acest lucru.
 

×
Subiecte în articol: mircea dumitru Klaus Iohannis
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close