Antena 3 CNN Actualitate Război între taximetriştii din Capitală şi Ilfov

Război între taximetriştii din Capitală şi Ilfov

Război între taximetriştii din Capitală şi Ilfov
09 Apr 2007   •   09:32

Război total între firmele de taximetre din Ilfov şi cele bucureştene. De la acuzaţii de concurenţă neloială şi trafic de influenţă s-a ajuns până la urmăriri cu maşinile şi filmări cu camera ascunsă ale încălcarii legii. Primăria Capitalei, singura care poate pune capăt războiului, întârzie luarea unei decizii deşi primarul Adriean Videanu a promis că până în martie va face ordine printre taximetrişti.

Taximetriştii independenţi au urmărit şi înregistrat pe camera de filmat maşinile firmelor din Bucureşti. Au vrut să arate cum iau comenzi şi din localităţile limitrofe Capitalei ceea ce înseamnă concurenţă neloială şi încălcarea legii.

Timp de mai multe zile, taximetriştii independenţi şi-au urmărit maşinile colegilor din Capitală. Exact ca în filme, taximetriştii bucureşteni au fost filmaţi în parcările marilor centre comerciale din afara oraşului sau în comunele limitrofe. Asta în timp ce ei sunt amendaţi de inspectorii primăriei cu zeci de milioane dacă sunt prinşi pe străzile din Capitală. Taximetriştii independenţi au reuşit să filmeze şi parcuri întregi cu maşini de taxi care stau nefolosite.

Miza dintre cele două tabere o reprezintă suma de un milion de euro. Cam la atît scot firmele de taxi de pe urma bucureştenilor în fiecare zi. Primarul Adriean Videanu a amînat luarea unei decizii care să împace ambele tabere deşi a a promis găsirea unei soluţii pînă la sfârşitul lunii martie.

Observator

×
Parteneri
Incendiu într-o hală cu produse petroliere, în Ploieşti
x close