Antena 3 CNN Actualitate Răzvan Dumitrescu: E mai bine să fii ciobănesc german decât cetățean al României

Răzvan Dumitrescu: E mai bine să fii ciobănesc german decât cetățean al României

Răzvan Dumitrescu: E mai bine să fii ciobănesc german decât cetățean al României
14 Dec 2015   •   21:50

Răzvan Dumitrescu a spus în ediția de luni seara a emisiunii Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv că e mai bine să fii ciobănesc german decât cetățean al României. Afirmația sa se bazează pe faptul că animalele din dotarea SPP vor beneficia de o creștere de 11% pentru coșul zilnic, în timp ce Guvernul se opune creșterii salariului minim.

Iată și celelalte majorări de buget pe care le vor primi principalele instituții ale României, așa cum au fost furnizate de Dan Constantin, senior editor Jurnalul Național:

-La Administrația Prezidențiala cheltuielile de personal cresc în 2016 cu 46,9 la suta fața de 2015 .
-Înalta Curte de Casație și Justiție are o creștere anuala la salariile de baza cu 13,4 milioane.
-Ministerul Public- adica procuraturile - au prin buget o creștere la salariile de baza  cu 26,4 la suta, la care se adauga alte doua canale de rotunjire a veniturilor pentru "condițile de munca" și "alte sporuri" care reprezinta nu mai puțin de 107 milioane lei.
- DNA primește un buget pe masura zanganitului de catușe - 67 milioane lei la salarii de baza -spor anual de 31 procente, plus  alte 7,2 milioane pentru condițiile de munca.
- CSM are prin buget creșteri de 12,8  procente la salarii de baza, plus vreo 7,2 milioane de lei pentru condițiile de munca și alte sporuri.
- Și animalele din dotarea SPP  au coșul zilnic cu 11 procente mai dotat de la buget. Hrana lor nu este legata de salariul minim pe economie.

Constantin a spus la Subiectiv că aceste date sunt publice și se află în fișele principalilor ordonatori de credit.

''Discuțiile despre mărirea salariului minim, în condițiile în care instituțiile principale din România au creșteri la salarii atât de mari, cu mult peste creșterea economică, arată că la unii se poate și la alții nu se poate''



×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close