Antena 3 CNN Actualitate Reacția premierului Dăncilă după ce Rovana Plumb a fost desemnată comisar european

Reacția premierului Dăncilă după ce Rovana Plumb a fost desemnată comisar european

Reacția premierului Dăncilă după ce Rovana Plumb a fost desemnată comisar european
09 Sep 2019   •   17:53

Rovana Plumb a fost desemnată pentru a prelua un portofoliu de comisar european în ciuda încercărilor unor oameni politici de a bloca nominalizarea Guvernului, a declarat, luni, premierul Viorica Dăncilă.

"Salut decizia anunţată astăzi de preşedintele ales al Comisiei Europene, care şi-a dat acordul asupra listei de comisari desemnaţi. Rovana Plumb a fost desemnată pentru a prelua un portofoliu de comisar european în ciuda încercărilor unor oameni politici de a bloca nominalizarea unuia dintre reprezentanţii propuşi de Guvernul României. Ne bucură această nominalizare şi-i urăm succes Rovanei Plumb la audierile care vor avea loc în plenul Parlamentului European. De asemenea, doresc mult succes tuturor comisarilor europeni desemnaţi şi reiterez determinarea Guvernului României de a lucra îndeaproape cu noua Comisie Europeană", a spus Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Cu câteva ora înainte, Dăncilă scris pe Facebook că "numirea Rovanei Plumb în funcţia de comisar european din partea României este o reuşită pentru ţara noastră".

"Este dovada şi expresia încrederii pe care preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o are în capacitatea României şi a comisarului desemnat de a exercita cu succes acest mandat", mai spunea ea.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a dat luni acordul în ceea ce priveşte lista comisarilor desemnaţi de statele membre, ce i-a fost pusă la dispoziţie de Consiliul Uniunii Europene, listă pe care din partea României figurează Rovana Plumb.

Potrivit unui comunicat de la Bruxelles, acceptul formulat de viitoarea şefă a Executivului comunitar vine după o serie de interviuri oficiale pe care aceasta le-a susţinut în ultimele săptămâni cu fiecare dintre persoanele propuse de statele membre drept candidaţi la postul de comisar european.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close