Antena 3 CNN Actualitate Reacția primarului din Arad, după moartea omului de afaceri: "România e singura ţară din UE în care se vând cartele de telefon la liber"

Reacția primarului din Arad, după moartea omului de afaceri: "România e singura ţară din UE în care se vând cartele de telefon la liber"

Călin Bibarț, primarul Aradului, a vorbit despre explozia din această dimineaţă care a îngrozit o ţară întreagă. Maşina omului de afaceri, Ioan Crişan a explodat sâmbătă dimineaţa, în parcarea unui supermarket din Arad. Edilul din Arad consideră că vânzarea cartelelelor fără buletin este problemă, mai ales că, "România este singura ţară din UE care vinde cartele la liber".

Reacția primarului din Arad, după moartea omului de afaceri: "România e singura ţară din UE în care se vând cartele de telefon la liber"
de Georgiana Adam    |    29 Mai 2021   •   18:04

Primarul Aradului, Călin Bibarț, a vorbit sâmbătă despre moartea lui Ioan Crişan, omul de afaceri care a murit ars de viu în propria maşină.

De asemenea, anchetatorii au suspiciuni că ar fi fost pusă o bombă în autoturismul acestuia.

"Să ne reamintim că suntem singura ţară din UE care vinde cartele la liber"

"Poliţia Locală a ajuns prima la locul faptei şi a izolat zona şi a pus la disoziţia poliţiei naţionale şi a celor care fac cercetările, înregistrările pe care le avem de pe camerele Poliţiei Locale. Poate că e totuşi momentul, să ne amintim, că suntem singura ţară din Uniunea Europeană în care se vând cartele de telefon la liber şi a fost un cor naţional acum câţiva ani, în frunte cu Curtea Constituţională şi tot felul de drepturi, ca să nu se vândă pe buletin, că suntem unul dintre statele care trimitem în pensie profesioniştii din sistemul Poliţiei, sau militari la 45 de ani, când sunt poate cei mai bine pregătiţi. De la an la an, de ani de zile, este un domeniu în care este o lipsă de structură, de personal şi de dotări. Şi astea, la un moment dat se vor vedea şi din păcate încep să se vadă", a spus Călin Bibarţ, primarul Municipiului Arad.

Întrebat dacă face referire la ipoteza unui atac prin intermediul unei cartele telefonice, primarul a răspuns:

"Nu am spus aşa ceva, eu am dat câteva exemple de ceea ce poate să fie şi de ce probleme au, neavând la dispoziţie legi clare şi coerente. Ori devenim un stat serios şi cu instituţii serioase care să aibă legi şi să aibă dotătările necesare, ori altfel ne vom trezi de fiecare dată, când apare câte un fenomen de genul acesta, că discutăm, după care trece şi revenim la vechile noastre discuţii şi certuri, când e vorba de Poliţie sau de alte instituţii", a precizat edilul.

Ioan Crişan a murit, după ce ars de viu în maşina curprinsă de flăcări

Potrivit unor surse citate de Antena 3, se merge pe varianta unui asasinat în cazul de la Arad.

În acest moment, sunt vizate deja mai mult persoane în acest caz.

Între timp, trupul omului de afaceri a fost scos dintre fiarele mașinii care a explodat în această dimineață. La fața locului s-a instalat un cort special unde polițiștii, pirotehniștii și specialiștii SRI au adus aparatură specială pentru a afla cauzele care au dus la această tragedie.

Surse: Bomba ar fi fost acționată de la distanță

Bomba ar fi fost activată de la distanță, potrivit unor surse din anchetă și se conturează tot mai mult ideea unui asasinat.

Sunt indicii că bomba ar fi fost acționată cu telecomandă de la distanță.

Pe o distanță de zeci de metri sunt împrăștiate toate obiectele din caroseria mașinii.

Citişi şi: Momentul în care bolidul omului de afaceri Ioan Crişan sare în aer la Arad - Galerie foto
 

×
Subiecte în articol: Arad primar masina explozie cartele Ioan Crișan
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close