Antena 3 CNN Actualitate Ce au mâncat românii în prima zi la terase: ciorbă, sarmale, ciolan de porc, rață cu varză și papanași

Ce au mâncat românii în prima zi la terase: ciorbă, sarmale, ciolan de porc, rață cu varză și papanași

Cele mai consumate preparate de bucureșteni după două luni și jumătate de restricții sunt preparatele tradiționale.

Ce au mâncat românii în prima zi la terase: ciorbă, sarmale, ciolan de porc, rață cu varză și papanași
02 Iun 2020   •   12:50

Redeschiderea teraselor a reprezentant un start încurajator după două luni și jumătate în care au fost închise.

"Capacitatea noastră este mult diminuată față de ce reprezintă normalul. Terasele funcționează la 40% din capacitate, iar interioarele nu sunt încă folosite. Cu toate acestea, gradul de ocupare de 100% de ieri de la prânz este o dovadă clară că bucureștenii își doreau să se reîntoarcă în restaurante", a declarat Daniel Mischie, CEO al unui lanț de restaurante.

La capitolul băuturi, bucureștenii au preferat berea, limonada și vinul.

În restaurantele de tip casual dinning, au fost, în medie, 2-3 persoane la o masă, iar la cele de tip berării sau restaurante eveniment, media a fost de 4 persoane. Nota de plată pentru o masă a fost între 90 și 120 de lei.

Dacă, înainte de pandemie, locațiile din Centrul Istoric aveau aproape 50% dintre clienți turiști străini sau expați, iar cele de tip casual dinning 20-30%, acum prezența unor clienți străini în restaurante a fost o excepție.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: preparate terase
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close