Antena 3 CNN Actualitate REFERENDUM FAMILIE 2018. Cum vor vota primarii Dan Tudorache și Gabriel Mutu

REFERENDUM FAMILIE 2018. Cum vor vota primarii Dan Tudorache și Gabriel Mutu

REFERENDUM FAMILIE 2018. Cum vor vota primarii Dan Tudorache și Gabriel Mutu
05 Oct 2018   •   22:21

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, şi cel al sectorului 6, Gabriel Mutu, anunţă că vor vota "Da" la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie. 

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a arătat că, indiferent de opţiunea fiecăruia, este esenţial ca cetăţenii să se prezinte la urne. 

"Convingerea mea este că indiferent de opţiunea fiecăruia este esenţial să ne prezentăm la vot şi să ne-o exprimăm, pentru că mai multe voturi înseamnă mai multă legitimitate şi mai multă democraţie. De aceea, eu, cetăţeanul Dan Tudorache, mă voi prezenta la referendum şi voi vota 'Da'. Voi vota 'Da' pentru că eu cred că trebuie să păstrăm şi să respectăm lucrurile bune pe care ni le-au transmis părinţii, bunicii şi străbunicii noştri, după cum cred că trebuie să avem grijă de copiii noştri. Printre aceste lucruri bune stă familia, întemeiată pe căsnicia dintre bărbat şi femeie, iar grija pentru copiii noştri implică să ne asigurăm că fiecare dintre ei va avea şansa de a fi crescut cu sănătate şi echilibru sufletesc de o mamă şi de un tată. Independent însă de opţiunea mea vă invit să vă exprimaţi opţiunea dvs", a scris edilul pe Facebook. 

El a adăugat că prin referendum cetăţenii români vor putea decide prin vot asupra modului în care este definită căsătoria, în condiţiile în care în alte ţări acest lucru a fost decis fie de Parlament, fie de magistraţi. 

"Dacă suntem de acord cu clarificarea constituţională a acestui termen vom aplica ştampila 'Votat' pe 'Da', iar dacă ne opunem pe 'Nu'. Ca primar am obligaţia civică de a vă informa asupra susţinerii referendumului, a temei acestuia şi a opţiunilor pe care le avem. Ca om şi cetăţean am libertatea de a vă împărtăşi convingerile mele asupra acestui eveniment extrem de important din viaţa socială şi civică a României. (...) Referendumul nu este un demers politic al vreunui partid sau al vreunui lider, ci o iniţiativă a cetăţenilor susţinută prin trei milioane de semnături şi promovată de toate cultele şi bisericile din România. De aceea, cred cu toată tăria şi afirm că niciun partid - fie el PSD, PNL sau USR - nu are dreptul să monopolizeze referendumul. Acest referendum este referendumul cetăţenilor, nu al politicienilor", se arată în mesaj. 

Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunţat vineri seara că va participa la referendum şi va vota "Da" la întrebarea de pe buletin. 

"Avem două zile, 6 şi 7 octombrie, în care ne putem afirma opţiunea pentru familia tradiţională, pentru valorile cu care am fost crescuţi şi educaţi şi pe care le vom transmite, mai departe, copiilor noştri. Pentru o mai bună înţelegere a modificărilor propuse, vă transmit şi următoarele informaţii: Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie, cu 107 voturi 'pentru', 13 voturi 'împotrivă' şi şapte abţineri, proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent", a menţionat el, într-o postare pe Facebook. 

USR Sector 1 a criticat vineri PSD, precizând că scrisoarea cu mesajul primarului Dan Tudorache referitoare la referendum a fost distribuită în căsuţe poştale din sector. 

"După ce PSD a îndoit toate regulile posibile, mergând până la a organiza referendumul pe durata a două zile şi eliminând toate metodele de supraveghere electronică a corectitudinii votului, iată că reprezentanţii PSD din funcţii publice fac campanie pe faţă, încercând să manipuleze opinia publică", menţionează USR Sector 1 într-o postate pe reţeaua de socializare. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close