Antena 3 CNN Actualitate REFERENDUM FAMILIE 2018. PSD Sibiu: Biserica Evanghelică şi FDGR au făcut front comun împotriva unei societăţi normale

REFERENDUM FAMILIE 2018. PSD Sibiu: Biserica Evanghelică şi FDGR au făcut front comun împotriva unei societăţi normale

REFERENDUM FAMILIE 2018. PSD Sibiu: Biserica Evanghelică şi FDGR au făcut front comun împotriva unei societăţi normale
03 Oct 2018   •   11:00

REFERENDUM FAMILIE 2018. Organizaţia Judeţeană a PSD Sibiu acuză Biserica Evanghelică şi Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) că au făcut "front comun împotriva unei societăţi normale" şi îi îndeamnă pe cetăţeni să voteze pentru familia tradiţională la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie, potrivit unui comunicat de presă.

REFERENDUM FAMILIE 2018. "Referendumul pentru care 3,5 milioane de români şi-au exprimat dorinţa de a fi organizat a devenit un prilej pentru denigrarea României şi a românilor de către Forumul lui Iohannis. FDGR şi-a "convertit" unul dintre principalii aliaţi, Biserica Evanghelică, în campania murdară împotriva PSD ce are ca principal scop mânjirea cu noroi a imaginii ţării la nivel european. (...) PSD Sibiu face încă o dată apel la normalitate şi îi invită pe români la referendumul de pe 6 şi 7 octombrie pentru a se putea exprima democratic pentru păstrarea tradiţiilor şi valorilor poporului roman: familia tradiţională", se arată într-un comunicat de presă al PSD Sibiu. 

REFERENDUM FAMILIE 2018. Potrivit comunicatului citat, FDGR şi conducătorii Bisericii Evanghelice "au utilizat metode identice de a fi recunoscute ca succesori în drepturi ai Grupului Etnic German, organizaţie nazistă". 

REFERENDUM FAMILIE 2018. "Oare de ce această reacţie a reprezentanţilor Bisericii Evanghelice în legătură cu referendumul, un demers pe care PSD îl susţine? Poate pentru că PSD Sibiu a început să pună întrebări ce vor scoate la lumină adevăratele interese şi modul în care a fost retrocedată averea uriaşă a organizaţiei naziste către Biserica Evanghelică şi FDGR? Iată câteva dovezi, în urma recunoaşterii Bisericii Evanghelice ca succesor al Grupului Etnic German: din proprietatea statului român, Muzeul Brukenthal a ajuns în posesia Bisericii Evanghelice. La fel s-a întâmplat şi cu Palatul Copiilor din Sibiu, Liceul de Artă, iar exemplele pot continua, patrimoniul retrocedat având o valoare uriaşă", se precizează în comunicatul PSD Sibiu. 

REFERENDUM FAMILIE 2018. În urmă cu o zi, Prezidiul Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România (B.E.C.A.R.) aprecia că Referendumul din 6-7 octombrie nu va aduce vreo modificare substanţială în privinţa căsătoriei şi că fiecare persoană aparţinând acestui cult este liberă să participe sau nu la vot "după buna credinţă şi conştiinţă". 

REFERENDUM FAMILIE 2018. Membrii Prezidiului B.E.C.A.R şi-au menţionat poziţia pe site-ul oficial al cultului. Credincioşii acestei biserici sunt în principal minoritarii germani din România.

Mai multe detalii aici

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: REFERENDUM FAMILIE 2018
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close