Antena 3 CNN Actualitate Refugiat sirian reţinut timp de un an în condiții inumane pe un aeroport din Turcia. ”A căuta siguranţă nu este o crimă”

Refugiat sirian reţinut timp de un an în condiții inumane pe un aeroport din Turcia. ”A căuta siguranţă nu este o crimă”

Refugiat sirian reţinut timp de un an în condiții inumane pe un aeroport din Turcia. ”A căuta siguranţă nu este o crimă”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
15 Mar 2016   •   20:39

Un refugiat sirian a fost reţinut timp de un an în centrul de detenţie de pe principalul aeroport internaţional din Istanbul, a anunţat marţi Amnesty International, relatează DPA.

Bărbatul a fugit din Siria în 2012 pentru a evita înrolarea forţată în armata guvernului sirian, care a fost acuzată de încălcări grave ale drepturilor omului. De asemenea, zeci de mii de soldaţi sirieni au fost ucişi în luptele cu rebelii.

Amnesty International a afirmat că bărbatul, căruia a refuzat să-i dea numele, a fost 'reţinut în mod arbitrar în condiţii inumane' şi a fost în pericol de a fi trimis înapoi în Siria. El a făcut apel la justiţia turcă, însă până în prezent în cazul său nu s-a înregistrat niciun progres.

Individul, a cărui identitate este cunoscută de DPA, a afirmat pe o reţea de socializare că ”a căuta siguranţă nu este o crimă. Un an este de ajuns, am nevoie de libertate”.

Conform anumitor surse, condiţiile în centrul de detenţie din aeroport sunt dure, deoarece facilitatea nu este destinată să găzduiască persoane pentru perioade lungi de timp. Lumina naturală este puţină sau deloc, iar oamenii nu au aproape deloc acces la aer curat.

Amnesty International, care a făcut apel la eliberarea sa, a declarat că Turcia a trimis înapoi refugiaţi în Siria încălcând dreptul internaţional.

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close