Antena 3 CNN Actualitate Refugiatul sirian care a devenit celebru pentru selfie-ul cu Angela Merkel, dă în judecată Facebook. ”Vreau să trăiesc în pace”

Refugiatul sirian care a devenit celebru pentru selfie-ul cu Angela Merkel, dă în judecată Facebook. ”Vreau să trăiesc în pace”

Refugiatul sirian care a devenit celebru pentru selfie-ul cu Angela Merkel, dă în judecată Facebook. ”Vreau să trăiesc în pace”
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Ian 2017   •   10:47

Refugiatul sirian care și-a făcut selfie cu Angela Merkel, în septembrie 2015, când cancelarul german a vizitat un centru de refugiați, dă în judecată Facebook pentru răspândirea de știri false, scrie The Independent.

Anas Modamani este furios pe rețeaua de socializare că nu a făcut nimic să oprească propagarea informațiilor false și discriminatorii la adresa sa.

Potrivit lui Modamani, mai multe site-uri și persoane s-au folosit de fotografile sale în circumstanțe negative, iar Facebook nu le-a blocat.

În martie 2016, fotografia lui a fost folosită în cadrul știrii despre atentatul din Bruxelles, afirmându-se că Modamani ar fi, de fapt, Najim Laacharoui, unul dintre teroriști. Ulterior, Modamani a fost „identificat” și ca autor al unei tentative de atac sinucigaș cu bombă, la Ansbach, în Germania, precum și ca membru al grupului care, de Crăciun, a incendiat un om fără adăpost, într-o stație de metrou din Berlin.

Facebook a blocat o singură „știre”, în care fotografia lui era folosită în cazul atacului cu camion din Berlin.

”Eu am venit în Germania pentru că vreau să trăiesc în pace, departe de pericol. Nu vreau să-mi mai fie folisite așa pozele de pe Facebook. Vreau să trăiesc în pace și fără probleme”, a spus tânărul, care se teme acum să mai iasă pe stradă de unul singur.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close