x close

CALENDAR ORTODOX 8 MARTIE. Ce sfânt este sărbătorit astăzi

08 Mar 2020   •   00:30
CALENDAR ORTODOX 8 MARTIE. Ce sfânt este sărbătorit astăzi

CALENDAR ORTODOX 8 MARTIE. Sfantul Teofilact a ales viata monahala in momentul alegerii lui Tarasie ca patriarh al Constantinopolului. Sfantul Tarasie il va unge pe Teofilact episcop in Nicomidia. El se va arata celor din Nicomidia binefacator al celor aflati in dureri, necazuri si nevoi.

CALENDAR ORTODOX 8 MARTIE. Dupa moartea lui Tarasie, la conducerea imperiului a venit iconoclastul Leon.

CALENDAR ORTODOX 8 MARTIESfantul Teofilact i-a cerut imparatului sa pastreze credinta crestina nealterata, inclusiv cinstirea sfintelor icoane, dar vazand ca imparatul nesocoteste adevarul, i-a prorocit: "O, imparate, vei cadea cu cadere naprasnica si mare, si nu vei gasi pe nimeni care sa te scape de ea!".

CALENDAR ORTODOX 8 MARTIEDin cauza acestor cuvinte, Sfantul Teofilact a fost scos cu nelegiuire din scaun si alungat in exil, unde a petrecut timp de treizeci de ani in cele mai mari lipsuri, necazuri si umilinte, si unde in cele din urma si-a dat sufletul in mana lui Dumnezeu.

CALENDAR ORTODOX 8 MARTIEMoastele sale au fost aduse in Nicomidia, in biserica zidita de el, in vremea imparatesei Teodora si a patriarhului Metodie.

CALENDAR ORTODOX 8 MARTIE.Tot astazi, facem pomenirea:

- Sfantului Ierarh Pavel Marturisitorul;

- Sfantului Apostol Ermis;

- Sfintilor Mucenici Dion si Dometie.

Citeşte mai multe despre:

CALENDAR ORTODOX 8 MARTIE
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati