Antena 3 CNN Actualitate Religie Papa Francisc, mesaj de Crăciun pentru toți credincioșii

Papa Francisc, mesaj de Crăciun pentru toți credincioșii

Papa Francisc, mesaj de Crăciun pentru toți credincioșii
18 Dec 2016   •   16:53

Creştinii ar trebui să se gândească la adevărata semnificaţie a Crăciunului, a spus duminică papa Francisc la debutul manifestărilor catolice care se desfăşoară timp de o săptămână înaintea sărbătorii Naşterii Domnului Iisus Hristos, scrie agenţia DPA, potrivit Jurnalului Național.

''Duminica următoare va fi Crăciunul. În săptămâna care începe, vă rog, haideţi să încercăm să găsim un moment în care să ne oprim, să păstrăm linişte în jurul nostru şi să ne imaginăm pe Fecioara Maria şi pe Sfântul Iosif în drumul lor către Betleem'', a spus papa Francisc în mesajul duminical Angelus. ''Imaginaţi-vă călătoria lor, greutăţile lor, dar în acelaşi timp şi bucuria lor, anxietatea de a găsi un loc unde să stea, îngrijorarea lor şi aşa mai departe. Să încercăm să trăim adevăratul Crăciun, Crăciunul lui Iisus'', a mai spus suveranul pontif. 

Reprezentanţii bisericii catolice au criticat deseori intensificarea comercializării Crăciunului, care este de asemenea o sărbătoare laică pe care cei mulţi o asociază cu achiziţionarea cadourilor pentru a fi oferite în schimbul celor primite de la ceilalţi sau cu mesele mari în familie. 

În 2011, predecesorul actualului papă Benedict al XVI-lea a declarat în timpul liturghiei din ajunul Crăciunului: ''Sărbătoarea Crăciunului a devenit mai degrabă una comercială, ale cărei lumini strălucitoare ascund misterul umilinţei lui Dumnezeu, care la rândul său ne cere să fim umili şi simpli''. 

Papa Francisc, care a împlinit sâmbătă 80 de ani, a mulţumit tuturor oamenilor şi instituţiilor care i-au transmis urări cu prilejul zilei sale de naştere. În timp ce suveranul pontif a vorbit de la fereastra cabinetului său, mulţimea adunată în Piaţa Sfântul Petru i-a strigat: ''Mulţi ani să trăiască papa''.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc mesaj Crăciun
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close