Antena 3 CNN Actualitate Religie Sărbătoare mare și zi de post pentru credincioşii ortodocşi! Rugăciune puternică la Sfântul Ioan Botezătorul

Sărbătoare mare și zi de post pentru credincioşii ortodocşi! Rugăciune puternică la Sfântul Ioan Botezătorul

Sărbătoare mare și zi de post pentru credincioşii ortodocşi! Rugăciune puternică la Sfântul Ioan Botezătorul
Sursa foto: Foto:crestinortodox.ro.
23 Sep 2016   •   09:45

Calendar ortodox 2016. Credincioșii creștin ortodocși sărbătoresc vineri, 23 septembrie, Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul. Această zi este zi de post.

Calendar ortodox 2016. Tot vineri, se face pomenirea Sfinților Mucenici Andrei, Ioan, Petru și Antonie, Sfintei Mucenițe Raida, fecioara (†308), Sfintelor Cuvioase femei Xantipa și Polixenia, Sfântului Mucenic Nicolae Pantopolitul, Sfântului Mucenic Ioan din Conita.Sfântul Arhanghel Gavriil i-a vestit lui Zaharia, în timp ce slujea la templu, că soția să Elisabeta, înaintată în vârstă, va naște un fiu care se va numi Ioan. Nașterea lui Ioan s-a petrecut cu șase luni înaintea nașterii lui Iisus. Zaharia, fiind înaintat în vârstă, s-a îndoit de cuvintele Arhanghelului Gavriil. Din acest motiv a rămas mut până la punerea numelui fiului său, potrivit crestinortodox.ro.

Rugăciune puternică la Sfântul Ioan Botezătorul

Calendar ortodox 2016. Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătesti pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu. Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!” Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei. Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!” Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său. Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. Amin.

×
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close