Antena 3 CNN Actualitate Restricțiile, ridicate înainte de Paște. Prefectul Alin Stoica explică ce măsuri nu se mai aplică în București

Restricțiile, ridicate înainte de Paște. Prefectul Alin Stoica explică ce măsuri nu se mai aplică în București

Prefectul Capitalei a explicat ce restricții nu se vor mai aplica, după ce Bucureștiul a coborât sub rata de infectare de 3.5 la mina de locuitori.

Restricțiile, ridicate înainte de Paște. Prefectul Alin Stoica explică ce măsuri nu se mai aplică în București
Sursa foto: Agepres
de Maria Zărnescu    |    26 Apr 2021   •   15:07

"Putem să ne deplasăm în afara domiciliului, în perioada 05.00 – 22.00, în fiecare zi a săptămânii. Nu mai există interdicția aplicată sălilor de sport, de a funcționa. Acestea sunt singurele modificări care au fost făcute.

Restul măsurilor rămân în vigoare, cel puțin până la momentul în care incidența va scădea sub 3 la mie, pentru a putea să redeschidem sălile de spectacol, restaurantele, să avem o incidență un pic mai mare. (...) De mâine ar putea să funcționeze sălile de fitness", a explicat prefectul Alin Stoica.

Întrebat care vor fi interdicțiile pe perioada Paștelui, prefectul Alin Stoica a explicat:

"Pentru Paște nu avem interdicții acum, suplimentare, sunt măsurile pe care le știm cu toții, dar în noaptea Paștelui este permisă deplasarea tuturor cetățenilor care doresc să meargă la slujba de Înviere", a declarat el.

Alin Stoica a precizat că revenirea la carantina de noapte nu se va putea face imediat, în cazul în care rata de infectare ar crește peste 3.5.

"Legea este făcută în așa fel în cât să asigure o marjă între 4 și 3,5. Măsurile de restricționare se iau între 4 la mie până la 7 la mie", a spus prefectul Capitalei.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close