Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Afacerilor Externe din Ucraina, apel la NATO pentru livrarea de armament: "Putem învinge Rusia și putem câștiga în interesul întregii lumi"

Ministrul Afacerilor Externe din Ucraina, apel la NATO pentru livrarea de armament: "Putem învinge Rusia și putem câștiga în interesul întregii lumi"

Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe din Ucraina, a reamintit la ministeriala NATO de la Bucureşti, de solicitările repetate pentru a primi mai mult armament necesar pentru a învinge armata rusă. Mesajul lui Jens Stoltenberg.

de Claudia Popovici    |    29 Noi 2022   •   18:08

"Ultima dată când am fost invitat la întâlnirea ministerială NATO, am prezentat 3 cuvinte, și anume arme, arme, arme sau armament, armament, armament.

De atunci s-a făcut un efort pentru a echipa Ucraina cu armele necesare și ați văzut ce am făcut și noi. Ne-au ajutat aceste arme să ne eliberăm teritoriul, să îi salvăm pe cei care au amenințat de posibilitatea torturii și de forțele rusești de ocupație.

Vreau să vă mulțumesc dumneavoastră și celor din Alianță, care au fost coordonatorii acestui efort de a trimite armele necesare către Ucraina.

Vin să vă prezint astăzi 3 cuvinte care sunt diferite mai repede, mai repede, mai repede.

În engleză sunt doar 3 cuvinte, pentru că am dovedit că putem învinge Rusia și putem câștiga în interesul spațiului euroatlantic și al întregii lumi. Deciziile cu privire la arme, la lansarea unor linii de producție pentru țările vestice, trebuie să se ia mai repede și, de asemenea, livrările trebuie să se facă mai repede.

Tocmai asta discutăm, astăzi, aici cu colegii miniștri despre cum să putem grăbi acest proces, să-l accelerăm.

Probabil că este prima întrunire ministerială NATO la care se discută despre siguranța energetică, ca fiind atât de importantă.

E vorba de transformatoare, generatoare și alte echipamente, care sunt foarte importante.

mai repede, mai repede, mai repede, spunea Kuleba, ministrul de externe ucrainean. Vorbim despre solicitările repetate care vin din Ucraina pentru NATO, pentru a primi mai mult armament. Vreau să mergem mai departe", a spus Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe din Ucraina a reamintit la ministeriala NATO de la Bucureşti.

Jens Stoltenberg: "Trebuie să continuăm să oferim acest ajutor"

"Sprijinul oferit de aliații NATO, de parteneri și Uniunea Europeană schimbă lucrurile și de aceea trebuie să continuăm să oferim acest ajutor.

Voi încheia prin a spune că suntem cu toții șocați de atacurile făcute fără discriminare asupra orașelor din Ucraina, a infrastructurii.

Constatăm că președintele Putin încearcă să îi priveze pe ucrainieni de apă, de electricitate, de încălzire, de lumină.

Președintele Putin folosește iarna ca pe o armă ceea ce face să fie cu atât mai important sprijinul acordat Ucrainei.

Așa că așteptăm să ne întâlnim mai târziu, în cursul zilei să discutăm despre toate aceste lucruri", a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

×
Subiecte în articol: Dmytro Kuleba Jens Stoltenberg armament
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close