Antena 3 CNN Actualitate Revine România la starea de urgență? Decizia lui Klaus Iohannis

Revine România la starea de urgență? Decizia lui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că reîntoarcerea la starea de urgență este „ultima soluție” pentru gestionarea crizei coronavirusului, deoare ce ar duce la îngrădirea unor drepturi și ar sufoca economia. Președintele este încrezător că România va depăși pandemia dacă locuitorii vor respecta normele sanitare,

Revine România la starea de urgență? Decizia lui Klaus Iohannis
Sursa foto: Presidency
de Cristina Tudorache    |    29 Iul 2020   •   21:20

Președinte susține că situația în care ne aflăm este foarte gravă: „Este un moment critic, iar măsurile sunt extrem de importante acum. Situația este extrem de gravă și trebuie să fim conștienți de necesitatea imperativă a ținerii sub control a epidemiei”.

”Decizia reintrării în starea de urgenţă se poate lua doar în măsura în care specialiştii îmi spun că nu există altă soluţie. Eu vreau să cred că există altă soluţie. Vreau să cred că românii nu îşi doresc această boală, vreau să cred că românii vor respecta normele”, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Revine România la starea de urgență? Răspunul de ULTIMĂ ORĂ al președintelui Klaus Iohannis: Situaţia este extrem de gravă

Şeful statului este ”încrezător că împreună vom reuşi să stăpânim această epidemie rezonabil”.  ”Rezonabil însemnând să nu mai avem o creştere semnificativă a numărului de persoane noi infectate în perioada următoare. Daţi-mi voie să consider starea de urgenţă, care ar inhiba libertăţi, drepturi, economie, ca o ultimă posibilitate”, a mai precizat preşedintele.

Klaus Iohannis a făcut un apel la români să respecte regulile de protecție.

„Am ajuns de la câteva sute de cazuri pe zi la 1200 de cazuri noi, e clar că trebuie făcut ceva. Sunt măsuri simple. Nimeni nu poartă masca de plăcere, dar e singura metodă prin care putem îngrădi răspândirea virusului. Distanțarea este foarte importantă. Până la urmă, trebuie să fim realiști: ce vrem, să dăm frâu liber bolii sau să îngrădim răspândirea pandemiei?”, a spus el.

 

×
Subiecte în articol: starea de urgență Klaus Iohannis
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close