Antena 3 CNN Politică Revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, discutată azi în Parlament. Orban: Îi reproşez încălcarea Constituţiei şi legilor ţării

Revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, discutată azi în Parlament. Orban: Îi reproşez încălcarea Constituţiei şi legilor ţării

Miercuri în Parlament este discutată revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, la solicitarea PNL, USR şi UDMR.

Revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, discutată azi în Parlament. Orban: Îi reproşez încălcarea Constituţiei şi legilor ţării
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    16 Iun 2021   •   09:45

Grupurile parlamentare ale coaliţiei de guvernământ au solicitat revocarea din funcţie a Renatei Weber, după ce aceasta a atacat în mai multe rânduri, la Curtea Constituţională, o parte din ordonanţele de urgenţă ale guvernului. Acţiunile lui Renate Weber au pus în dificultate executivul, mai ales după expirarea Stării de Urgenţă.  

Ludovic Orban a atacat-o dur pe Renate Weber, acuzând-o că se comportă "ca un avocat al PSD şi nu ca un Avocat al Poporului".  

Soarta lui Renate Weber este discutată în şedinţa Birourilor Reunite Permanente ale Parlamentului, miercuri, de la ora 9.30. 

Comisiile Juridice se vor întruni după şedinţa BPR pentru a elabora raportul pe solicitarea formulată de grupurile parlamentare PNL, USR, UDMR şi vor pregăti, pâna la ora de începere a plenului, raportul şi proiectul de hotărâre de revocare, a anunţat miercuri Ludovic Orban. La solicitarea presei, acesta a declarat că îi reproşează lui Renate Weber încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor s-a arătat încrezător că schimbarea Avocatului Poporului se va realiza până la finalul sesiunii parlamentare, dar a evitat să nominalizeze cine ar putea să îi ia locul.  

Renate Weber, despre miza înlocuirii sale din funcția de Avocat al Poporului: "Am fost hărțuită"

Cu privire la schimbarea sa, Renate Weber a declarat că nu îşi poate explica acţiunile contestatarilor săi, deoarece funcția nu are "atâta putere cât ar putea cineva să creadă", fiind, mai degrabă, una de mediere.

La rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că se va adresa Comisiei Europene și va sesiza Curtea Constituțională în cazul în care coaliția de guvernare o va revoca din funcție. 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: avocatul poporului Renate Weber
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close