Antena 3 CNN Actualitate Rezistenţa morală din Băneasa. Un bucureştean luptă cu "aleşii poporului" (FOTO)

Rezistenţa morală din Băneasa. Un bucureştean luptă cu "aleşii poporului" (FOTO)

Rezistenţa morală din Băneasa. Un bucureştean luptă cu "aleşii poporului" (FOTO)
22 Sep 2008   •   14:03

"Damblagiii din primării - o armată de birocraţi, afacerişti neisprăviţi, socialişti, comunişti, liberali, pedişti şi purişti, care îşi face averi şi trai în huzur pe spinarea ţării, pe suferinţele populaţiei, nenorocind generaţile viitoare pe sute de ani". Acesta este doar unul dintre zecile de mesaje scrise cu litere de-o şchioapă pe panouri lipite de casa unui bucureştean.



Cei care trec prin zona intersecţiei bulevardului Aerogării cu Şoseaua Bucureşti - Ploieşti (capătul liniei 5 de tramvai) pot citi toate aceste mesaje, împânzite de un personaj misterios pe propria-i locuinţă. Nu se ştie de unde provine imboldul pentru această rezistenţă morală instaurată în acest mod inedit. Cel care ocuieşte în casa cu pricina nu a putut fi contactat pentru a oferi mai multe amănunte.



Subiectele predominant alese pentru a fi expuse pe afişe îi vizează în special pe "aleşii" ţării. "Hămesiţi şi hulpavi sunt aleşii voştri, pe care îi iubiţi, îi admiraţi şi îi votaţi. Averi, măriri, plăceri = sminteli".



Au fost identificate şi problemele Capitalei: "Reducerea taxelor, a impozitelor cu 50 de procente; reducerea şefilor cu 90 la sută; reducerea tăietorilor de frunză şi câini cu 100 la sută; anchetarea mafiilor (Halaicu-Lis-Ciorbea-Videanu); pomenile Vanghelie-Vadim-Becali (...)".



O serie de afişe atrage atenţia pentru că este aranjată în forma unei cruci, în partea superioară fiind scris numele unui partid: "Partidul Ordinei şi Dreptăţii Sociale". În opinia excentricului personaj, care şi-a tapetat casa cu astfel de mesaje, "România nu poate renaşte cu o clasă politică lombroziană, o intelectualitate patibulară şi o populaţie pidosnică".



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: baneasa
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close