Antena 3 Actualitate Ce activități putem avea vara aceasta pentru a elimina riscul de contaminare

Ce activități putem avea vara aceasta pentru a elimina riscul de contaminare

de L.D.    |    26 Mai 2020   •   08:21
Ce activități putem avea vara aceasta pentru a elimina riscul de contaminare
Sursa foto: Pixabay

După două luni de carantină, nevoie de a ne bucura de vară și de libertate este mai mare ca oricând. Dar ce este sigur pentru sănătatea noastră și a celor din jurul nostru?

Un grup de experți în Boli Infecțioase și Sănătate Publică de la prestigioase universități din lume au evaluat riscul infectării cu COVID-19 în cazul activităților de vară.

De exemplu, mersul la restaurant este una dintre activitățile cele mai riscante pe care le putem face în această perioadă. 

La fel de riscantă este și participarea la slujbe religioase în interiorul bisericilor și a altor lăcașuri de cult. 

Mersul în cluburi are un grad ridicat de contaminare, mulțimea și contactul strâns reprezentând un factor mare de risc.

Mersul la coafor și frizerie este necesar, dar riscant în această perioadă deoarece nu există posibilitatea păstrării distanțării sociale.

În cazul cumpărăturilor prin mall, riscul variază. Totul depinde de timpul petrecut, de aglomerație, de grupul de care suntem însoțiți.

Cazarea la hotel reprezintă un risc scăzut spre mediu, în cazul în care sunt respectate unele condiții și anume petrecerea unui timp scăzut în locurile comune cum ar fi liftul, sala de sport, sau hol. 

Și la plajă sau piscină riscul infectării are un risc scăzut, deoarece apa nu reprezintă un pericol. Important este să stăm departe de celelalte persoane, atât în apă, cât și pe uscat. 

O alegere reușită este vacanța în camping, însă riscul crește dacă sunteți în zone aglomerate, cu locuri comune de picnic.

Utilizarea toaletelor publice reprezintă în opinia experților risc scăzut spre mediu. Condiția este ca acestea să fie curățate și igienizate corespunzător. 

În cazul evenimentelor în aer liber, chiar și în cazul nunții sau a botezului, riscul poate crește o dată cu lista de invitați.  

×
Subiecte în articol: contaminare activitati

Coaliţia a ajuns la o înţelegere

 

 

Cum se vor calcula facturile la energie şi ce prevede programul Rabla pentru becuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close