Antena 3 CNN Actualitate Sute de români, raportați la Biroul de Credit pentru amânarea ratelor

Sute de români, raportați la Biroul de Credit pentru amânarea ratelor

Sute de mii de români care şi-au amânat ratele în starea de urgenţă s-au trezit raportaţi la Biroul de Credit. Instituţia susţine însă că aceste notificări nu vor avea efecte negative asupra românilor care au apelat la această metodă permisă de guvern în starea de urgenţă.

Sute de români, raportați la Biroul de Credit pentru amânarea ratelor
Sursa foto: Pixabay.com
30 Mai 2020   •   12:40

În mod normal, cine e raportat la Biroul de Credit, are probleme cînd vrea să mai apeleze la un împrumut. Mulţi oameni s-au speriat.

În jur de 300.000 de români care și-au amânat ratele sunt raportați la Biroul de Credit, chiar dacă sunt buni platnici care au beneficiat de facilitatea dată de guvern și de banci. Instituția spune într-un mesaj pe site-ul propriu că această înregistrare la Biroul de Credit nu afectează scorul de credit, întrucât comentariul nu afectează algoritmul de calcul.

Potrivit unor surse din sistemul bancar, atunci când o persoană are creditul suspendat, o altă bancă va putea vedea acest lucru. Dacă persoana respectivă are un credit amânat și va dori să ia un nou împrumut, va putea contracta altul, însă este important să se încadreze în normele de creditare. Astfel, va trebui să aibă venituri, în caz contrar cererea va fi respinsă. În acest caz, nu înregistrarea în sine la Biroul de Credit ar fi problema, ci faptul că alte bănci ar putea interpreta asta drept lipsa posibilității de returnare a împrumutului.

Caţi români au beneficiat de amânarea ratelor

Asociaţia Română a Băncilor arată că 152.000 de persoane şi firme au beneficiat de amânare conform Ordonanței dată de Guvern, iar 138.000 se persoane şi firme au profitat de ofertele băncilor.

Ce informaţii apar la Biroul de Credit

1. raportarea se face automat de bancă cu menţiunea "suspendare plată"

2. datele personale şi menţiune că nu îşi achită ratele o perioadă

3. menţiunea nu va influenţa scorul

4. nu va fi considerată informaţie negativă atunci când clientu va dori să ia un alt credit.

Sute de români, raportați la Biroul de Credit pentru amânarea ratelor

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close