Antena 3 CNN Actualitate Românii care trec ilegal graniţa din Mexic în SUA se laudă pe TikTok | Preţul visului american este de 10.000 de dolari

Românii care trec ilegal graniţa din Mexic în SUA se laudă pe TikTok | Preţul visului american este de 10.000 de dolari

Românii care trec ilegal graniţa din Mexic în SUA, prin diverse locuri cunoscute de călăuze, se laudă pe TikTok şi arată şi modalitatea prin care reuşesc să ajungă pe pământ american.

Românii care trec ilegal graniţa din Mexic în SUA se laudă pe TikTok | Preţul visului american este de 10.000 de dolari
Sursa foto: TikTok
de Alin Tarnovschi    |    23 Ian 2023   •   11:26

Majoritatea celor care postează aventura prin care trec atunci când ajung în Statele Unite ale Americii, prin Mexic, spun în videoclipurile lor că nu au avut probleme în a trece ilegal frontiera.

În timp ce unii folosesc barca pentru a trece peste Rio Grande, graniţa naturală dintre Mexic şi statul american Texas, alţii reuşesc să ajungă în SUA chiar prin celebrul gard ridicat de autorităţile americane.

Într-unul dintre clipurile virale de pe TikTok, un român a arătat cum traficanţii folosesc inclusiv drone pentru a se asigura că pe malul american al Rio Grande nu sunt forţele de ordine care să îi aştepte.

Astfel, migranţii sunt urcaţi în bărci şi duşi pe pământ american, iar de acolo sunt preluaţi de alţi traficanţi sau chiar de prieteni ori rude care au ajuns cu mult timp înainte în SUA şi s-au stabilit acolo.

Citeşte şi: Sute de refugiați ucraineni așteaptă în Mexic ca să intre în SUA: ”Nu știm ce să facem”

@primemass6

♬ Baga Tik Tok 2022 - Florin Salam

Într-un alt clip video, un alt român explică greutăţile prin care a trecut pentru a trăi visul american alături de alte persoane, printre care şi femei cu copii.

Acesta a creat un colaj video în care a arătat drumul pe care l-a parcurs pentru a ajunge în SUA şi, la un moment, pe imagini se poate vedea şi celebrul gard de la graniţă.

@oliver_fff0 E greu.com??❤️#foryou#fyp #america?? ♬ sunet original - Ady_cont_cu_melodi_❤❤

Un alt clip video devenit viral pe TikTok îi arată pe câţiva români care dansează pe Walk of Fame de pe celebrul Hollywood Boulevard din Los Angeles.

Evident, românii dansează pe manele, în timp ce turiştii îi privesc uimiţi.

@eduardbuse #hollywood #dans #losangeles #foryoupage #?????? ♬ sunet original - Eduard Buse ✅

Preţul plătit de imigranţii români pentru visul american

Cu toate că postează pe TikTok dovada unor infracţiuni, românii nu se tem nici să comenteze despre preţul plătit pentru a ajunge ilegal în SUA, în timp ce strâng contactele altor români care întreabă cum ar putea ajunge în SUA şi cât trebuie să plătească.

Preţul "aventurii" este negociat între migranţi şi traficanţi şi începe de la aproximativ 8000 de dolari.

Totuşi, de multe ori, preţul poate ajunge chiar şi la peste 10.000 de dolari, în funcţie de locul în care migranţii doresc să ajungă ş modalitatea traficanţilor de a-i trece peste graniţa dintre Mexic şi SUA.

Mai mult, românii care au postat astfel de videoclipuri le explică celor interesaţi că drumul este unul lipsit de probleme şi că modalitatea prin care reuşesc să treacă frontiera este una sigură.

De altfel, dovada faptul că mulţi dintre ei reuşesc să ajungă în SUA stă în toate clipurile video postate pe TikTok şi în care românii apar în timp ce se distrează în diverse zone turistice extrem de cunoscute precum Los Angeles.

×
Subiecte în articol: TikTok Mexic SUA
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close