Antena 3 CNN Actualitate România a fiert la foc domol. La Focşani şi la Giurgiu s-au înregistrat 40 de grade (VIDEO)

România a fiert la foc domol. La Focşani şi la Giurgiu s-au înregistrat 40 de grade (VIDEO)

România a fiert la foc domol. La Focşani şi la Giurgiu s-au înregistrat 40 de grade (VIDEO)
24 Iul 2009   •   18:24

Meteorologii au prelungit atenţionarea cod galben de caniculă până sâmbătă la ora 20:00. Cel mai cald a fost la Focşani şi Giurgiu, unde s-au înregistrat 40 de grade Celsius. România a fiert vineri la foc domol. Ceasuri bune a fost imposibil să respiri în marile oraşe.

La ora 17:00 s-au înregistrat 40 de grade la Giurgiu - recordul unei zile toride de sfârşit de iulie. Sute de oameni s-au prăbuşit din picioare în întreaga ţară, iar trenurile au redus la minim viteza pe şinele dilatate de căldură.

Nici apa mării nu a fost aşa răcoroasă cum sperau turiştii, care au fost nevoiţi să se bălăcească în 27 de grade.

Recordul din termometre a fost atins la Giurgiu unde au fost 40 de grade Celsius. Localnicii s-au refugiat pe malul Dunării încercând să se racorească.

Temperaturile de peste 37 de grade au fost resimţite şi de bucureşteni. Mai bine de 50 de persoane au căzut în stradă din cauza căldurii insuportabile.

Canicula a creat probleme în toată ţara. La Târgu Jiu, reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică au amenajat mai multe centre de prim ajuror în farmacii şi spaţii comerciale. Serviciul de Ambulanţa Gorj a fost şi el solicitat de cei care au simtit din plin căldura.

Aceeaşi situaţie şi în Capitală. 50 de bucureşteni au căzut în stradă din cauza temperaturilor foarte ridicate. În numai şapte ore Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a primit peste 431 de solicitari.



În spitale canicula este insuportabilă, mai ales în saloanele în care aparatele de aer conditionat nu funcţionează. Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti se plâng de condiţiile în care sunt obligaţi să stea. Administraţia spitalului spune susţine însă că nu sunt probleme.

Canicula a afectat şi circulaţia feroviară. Pentru că şinele de cale ferată s-au dilatat, CFR a fost obligat să reducă viteza trenurilor cu până la 50 de kilometri la oră şi, în consecinţă, s-au acumulat zeci de minute de întârziere.

Meteorologii au avertizat că şi sâmbătă va fi caiculă. Mercurul din termometre va depăşi în mai bine de jumătate din ţară, 35 de grade Celsius.

Antena 3

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close