Antena 3 CNN Actualitate România are printre cele mai mari rate ale şomajului în rândul tinerilor din Uniunea Europeană

România are printre cele mai mari rate ale şomajului în rândul tinerilor din Uniunea Europeană

România a înregistrat printre cele mai mari rate ale șomajului în rândul tinerilor din Uniunea Europeană, potrivit Eurostat.

România are printre cele mai mari rate ale şomajului în rândul tinerilor din Uniunea Europeană
Sursa foto: Getty Imgaes
de Ştefan Petrică    |    13 Mar 2023   •   09:39

România înregistrează un nou record negativ, potrivit datelor Eurostat, avem printre cele mai mari rate ale șomajului în rândul tinerilor din Uniunea Europeană.

Mai exact, cu un procent de 22%, țara noastră ocupă a patra poziție în acest clasament, la același nivel cu Italia, după Spania, Grecia și Suedia.

Totodată, la nivel european, rata șomajului în rândul tinerilor este de 14% așa cum arată analiza situației din luna decembrie a anului trecut.

Și tot în aceeași perioadă, numărul tinerilor cu vârstă sub 25 de ani, șomeri în Uniunea Europeană, ajunge la aproape trei milioane.

Citește și: Un milion de români vor primi mai mulți bani de la 1 martie 2023. Marius Budăi a anunțat cu cât cresc veniturile oamenilor

Cele mai mici valori ale șomajului în Uniunea Europeană au fost înregistrate în țări precum Germania, Olanda și Austria.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close