Antena 3 CNN Actualitate România - nu trece o zi fără o tornadă

România - nu trece o zi fără o tornadă

România - nu trece o zi fără o tornadă
05 Iun 2007   •   09:02

Trei zile de soare, apoi ploi şi din nou secetă. În ultima săptămână în România s-a înregistrat o tornadă în fiecare zi! Ultima a fost surprinsă la Galaţi. Fenomenul extrem s-a produs ieri după-amiază, între combinatul Mitall Steel şi localitatea Movileni, deasupra haldei de zgură a combinatului. Este cea de-a şasea tornadă observată în România în doar o săptămână. O prognoză pentru sezonul estival arată că vom mai avea de-a face cu fenomene extreme. Dar şi cu temperaturi extreme: ziua de peste 40 de grade şi nopţi tropicale.

E deja foarte, foarte cald. Iar meteorologii spun că 32-33 de grade vom avea până la sfârşitul săptămânii. Vorbind despre prognoza pe termen lung - 40 de grade celsius vor deveni pentru noi o obişnuinţă. Practic, vom avea caniculă până la sfârşitul lui august. E foarte posibil ca vara aceasta să fie cea mai caldă din ultima sută de ani. Va fi o vară secetoasă Prognoza pentru această vară indică ploi puţine în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea.

În timp ce în restul ţării vor cădea ploi "normale", dar şi averse cu tunete, fulgere şi grindină. Nu sunt excluse ploile torenţiale şi furtunile de vară. În luna iulie, temperaturile vor depăşi valorile fireşti pentru această lună. Sunt prognozate frecvente zile caniculare, cu 35 de grade, dar şi nopţi tropicale, când temperatura va sări peste 20 de grade. Aşadar, o lungă vară fierbinte!

Antena 3

×
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close