Antena 3 CNN Actualitate România şi Bulgaria trimise în judecată de C.E., pentru nefuncţionarea serviciului 112

România şi Bulgaria trimise în judecată de C.E., pentru nefuncţionarea serviciului 112

România şi Bulgaria trimise în judecată de C.E., pentru nefuncţionarea serviciului 112
18 Sep 2008   •   15:26

Comisia Europeană a decis joi să trimită România şi Bulgaria în faţa Curţii Europene de Justiţie pentru funcţionarea defectuoasă a serviciului de urgenţe 112. Comisia susţine că nu sunt furnizate informaţiile care să permită localizarea apelantului.

România şi Bulgaria vor ajunge în faţa Curţii Europene de Justiţie pentru funcţionarea defectuoasă a serviciului 112, dar nu imediat. Celor două ţări li se mai dă un ultim răgaz, de trei luni, pentru a remedia deficienţele. În cazul României, nemulţumirea pleacă de la faptul că serviciile de urgenţă nu pot afla imediat locul din care sună cineva care are nevoie de ajutor, a declarat comisarul european pentru telecomunicaţii Viviane Reding.

În ceea ce priveşte Bulgaria, Comisia Europeană a constatat că numărul unic de urgenţă 112 nu funcţionează la nivel naţional.

Amânarea cu 3 luni a trimiterii în judecată înseamnă o ultimă şansă pentru România şi Bulgaria, a mai spus comisarul european pentru telecomunicaţii. Înainte de a se ajunge la aceste sancţiuni, comisia a trimis, la sfârşitul anului 2007, scrisori oficiale de notificare către cele două ţări. De asemenea, în aprilie anul acesta, s-au transmis ambelor ţări aşa numitele "avize motivate" - un ultim avertisment în cadrul acestei proceduri - referitoare la funcţionarea serviciului 112.

Numărul unic de urgenţe 112 trebuia să fie complet funcţional în România şi Bulgaria chiar din prima zi de după aderarea la Uniunea Europeană, adică 1 ianuarie 2007.

În afară de România şi Bulgaria, Comisia Europeană a mai hotărât joi să înceapă o procedură judiciară împotriva Italiei, din cauza modului defectuos în care sunt preluate unele apeluri către numărul de urgenţă.

Numărul 112 a fost introdus în 1991 pe lângă numerele de urgenţă naţionale ca număr unic european pentru apeluri de urgenţă.

Antena 3

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close