Antena 3 CNN Actualitate România, singura ţară din Europa unde creşte numărul îmbolnăvirilor de gripă porcină

România, singura ţară din Europa unde creşte numărul îmbolnăvirilor de gripă porcină

România, singura ţară din Europa unde creşte numărul îmbolnăvirilor de gripă porcină
Sursa foto: Gripa
23 Ian 2010   •   11:46

Dacă în toată Europa răspândirea gripei noi este în scădere, România este singura ţară unde numărul de îmbolnăviri creşte în continuare. Avertizarea vine din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a prezentat un raport nou cu evoluţia gripei A H1N1.

Potrivit raportului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în Europa, activitatea virusului de tip nou continuă să scadă. Excepţie face doar România, unde numărul cazurilor de îmbolnăvire creşte de la o zi la alta. Medicii români pun acest fenomen pe seama faptului că, la noi, virusul a început să acţioneze cu câteva luni mai târziu decât în cele mai multe state europene.

Ultimele raportări arată că, în România, numărul infecţiilor acute respiratorii a crescut cu peste 25% săptămâna aceasta faţă de săptămâna precedentă. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în afară de România, transmiterea virusului rămâne mai intensă în ţări precum Polonia, Ungaria sau Moldova.

Până în prezent, în ţara noastră au fost imunizaţi peste un milion de oameni. Cei care refuză să vină la medic pentru a se vaccina se tem de eventualele efecte secundare ce pot fi provocate de vaccinul împotriva gripei noi.

De altfel, chiar Directorul departamentul de Sănătate din cadrul Consiliului Europei avertizează asupra acestui pericol. "Există şi cazuri în care, spun unii specialişti, vaccinurile au efecte secundare grave la nivelul sistemului nervos, fără ca procentul acestor cazuri să fie foarte mare", spune Wolfgang Wodarg.

De la apariţia gripei noi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat peste 14.000 de decese provocate de AH1N1.

Antena 3

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close