România sub cod portocaliu de viscol. Măsuri de urgenţă luate de secretarul de stat în MAI Raed Arafat

05 Ian 2017   •   18:17
România sub cod portocaliu de viscol. Măsuri de urgenţă luate de secretarul de stat în MAI Raed Arafat Foto: Agerpres

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat joi că Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) a fost alertat în legătură cu avertizările de vreme rea şi că a pus la dispoziţie 14 elicoptere şi un avion.

"Vorbim de patru elicoptere mari - două la Bucureşti, unul la Ploieşti şi unul la Iaşi, care vor rămâne acolo pentru a interveni dacă va fi nevoie, dar cu rezervă, pentru că în cazul viscolului este posibil ca aceste mijloace de intervenţie să nu poată să fie utilizate", a declarat Raed Arafat la Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă convocat la MAI.

Arafat a precizat că împreună cu IGSU s-a decis efectuarea unor manevre "de forţă", mai ales în judeţele care sunt în zona de cod portocaliu şi unde de regulă sunt probleme.

"Am să menţionez Unitatea Specială de Intervenţie în situaţii de urgenţă, care va sprijini cu forţe şi mijloace Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, Neamţ - care va sprijini Brăila; Mureş - care va sprijini Bacău, Suceava - care va sprijini Ialomiţa, Botoşani - care va sprijini Tulcea, Harghita - care va sprijini Giurgiu şi Timişoara - care va sprijini Teleorman", a explicat Arafat. El a precizat că aceste ajutoare vor fi la nivel de vehicule şenilate. "Mai avem alte mijloace care vor fi trimise, respectiv maşini de transport multiple victime şi două freze care vor fi trimise de la Iaşi".

Arafat a arătat că, pe lângă forţele Poliţiei, Jandarmeriei, Serviciilor de Ambulanţă şi Poliţiei de Frontieră, în judeţele cu cod portocaliu şi cod galben se va suplimenta personalul.

"Ca forţe, acolo unde avem cod portocaliu, personal în tură de serviciu la IGSU - 1.490 de persoane, personal prealertat - 2.957 persoane şi mai avem încă 4.447 de persoane în rezervă, iar în cazul judeţelor cu cod galben - în ture - 1.819 persoane iar personal prealertat - 3.665 de persoane" a explicat Arafat.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close