Antena 3 CNN Actualitate România, sub semnul furtunilor. Cod GALBEN de vijelii pe litoral. Cum va fi vremea sâmbătă şi duminică în toată ţara

România, sub semnul furtunilor. Cod GALBEN de vijelii pe litoral. Cum va fi vremea sâmbătă şi duminică în toată ţara

România, sub semnul furtunilor. Cod GALBEN de vijelii pe litoral. Cum va fi vremea sâmbătă şi duminică în toată ţara
de O.P.    |    24 Mai 2013   •   12:36

Nu scăpăm de furtunile violente, de grindină sau de vântul puternic. Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de furtuna pentru mai multe oraşe din ţară, iar acum au dat publicităţii o avertizare nowcasting de vreme rea:

"Intre orele : 11:25 si 12:25
In zona : Estul judeţului Constanţa (inclusiv zona litorală)
Se vor semnala : ploi cu caracter de aversă ce pot atinge şi depaşi 20 l/mp, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice, grindină".

Află de pe www.meteoplus.ro cum va fi vremea la tine in oraş

VINERI (24 mai)
Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri, averse şi trecãtor descãrcãri electrice la munte, local în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi izolat în rest. Cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, iar în cursul zilei şi în partea de sud şi sud-est a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 26 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade, mai scãzute în depresiuni, pânã la 4...5 grade. Presiunea atmosferica va fi în creştere.

SÂMBĂTĂ (25 mai)
Vremea se va încãlzi uşor în cea mai mare parte a ţãrii. În vest, nord-vest şi centru, precum şi în zonele montane, cerul va prezenta înnorãri temporare şi mai ales în cursul zilei, pe arii relativ extinse vor cãdea averse, însoţite de descãrcãri electrice şi de intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse, mai ales dupã-amiaza. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 28 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade, mai coborâte în depresiuni, spre 6 grade. Presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ.

DUMINICĂ (26 mai)
Vremea va deveni uşor mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã în sudul şi estul ţãrii şi va fi apropiatã de normalul perioadei în rest. În vestul, nordul, centrul ţãrii şi la munte vor fi înnorãri temporare şi se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Izolat vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, îndeosebi seara şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 şi 29 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade, uşor mai coborâte în depresiuni.

×
Subiecte în articol: meteo vremea prognoza meteo
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close