Antena 3 CNN Actualitate România este o țară sigură: ”Aliații noștri din cadrul NATO sunt alături de noi”

România este o țară sigură: ”Aliații noștri din cadrul NATO sunt alături de noi”

România este o țară sigură, în care cetățenii ei ori și alți cetățeni care aleg să se adăpostească aici au parte de garanții de siguranță.

România este o țară sigură: ”Aliații noștri din cadrul NATO sunt alături de noi”
Sursa foto: Andreea Campeanu/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    09 Mar 2022   •   15:48

Dan Cărbunaru a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că România se bucură de toate garanțiile de securitate oferite de apartenența la NATO.

”Aliații noștri din cadrul NATO sunt alături de noi. Am văzut acest lucru inclusiv zilele trecute, atunci când președintele României, prim-ministrul au vizitat, alături de ministrul Apărării din Franța, baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, alături de sutele de militari din Alianţa Nord-Atlantică veniți să contribuie prin prezența lor la certitudinea oferită de garanția de securitate pe care orice stat membru NATO o are.

Așadar, România este o țară sigură, este o țară în care cetățenii săi ori alți cetățeni care aleg - cum este cazul celor ucraineni - să se adăpostească în această perioadă dificilă poate să ofere garanții de siguranță atât pentru oameni, cât și pentru mediul de afaceri și pentru tot ecosistemul economic”, afirmă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Potrivit acestuia, Guvernul face eforturi de a crește într-un ritm cât mai intens și cât mai sustenabil capacitatea României de a câștiga independența energetică, ”România numărându-se printre statele europene care are aceste resurse și, prin mobilizarea lor, să atingem într-un timp cât mai scurt acest nivel de independență energetică”.

×
Subiecte în articol: România NATO
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close