Antena 3 CNN Actualitate Românii din Spania, în topul programului Diaspora Start-Up

Românii din Spania, în topul programului Diaspora Start-Up

Românii din Spania, în topul programului Diaspora Start-Up
20 Sep 2019   •   17:57

Românii din Spania au părut cei mai interesați de Programul Diaspora Start-Up, anunță Ministerul Fondurilor Europene. Astfel, secretarul de stat din cadrul Ministerul Fondurilor Europene Ana-Maria Bușoniu a prezentat, la Madrid, într-o conferință de presă, situația implementării programului Diaspora Start-Up.

Potrivit datelor oficialului MFE, dintr-un total de 7.725 persoane, 2.093 au fost selectate din Spania, din care 1.961 au beneficiat și de programul de formare antreprenorială. Totodată, au fost selectate 201 planuri de afaceri aparținând persoanelor selectate din Spania. Pe următoarele locuri s-au clasat românii din Italia, cu aproape 2.000 de proiecte și cei din Marea Britanie.

Românii care au optat să-și deschidă afaceri accesând aceste fonduri s-au orientat către servicii auto, restaurante, saloane de coafură, fabricarea pâinii, construcții, instalații electrice etc.

Finanțat de Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operațional Capital Uman în actuala perioada de programare, programul a dispus de o alocare de 30 mil. euro.

Potrivit secretarului de stat Ana-Maria Bușoniu, schema de antreprenoriat Diaspora Start-up și-a propus crearea unor oportunități de întoarcere în România a cetățenilor stabiliți în străinătate care își doresc acest lucru și valorificarea, totodată, a abilitățillor dobândite de aceștia, prin deschiderea unei afaceri în regiunile mai puțin dezvoltate din țară – Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia.

În cadrul vizitei întreprinse în Regatul Spaniei, o delegație a MFE, însoțită de un grup de jurnaliști, au vizitat proiecte de succes din zona socială și de infrastructură rutieră, unde Spania reprezintă un exemplu de bună practică.

Vizita la Madrid a fost parte a proiectului „Ce înseamnă Coeziunea în UE?”, finanțat prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020. Acesta este implementat de Direcția de Comunicare a MFE, pentru a asigura, cu ajutorul mass-media, o mai bună vizibilitate a beneficiilor pe care Politica de Coeziune le generează în viața cetățenilor din RO/UE.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close