Antena 3 CNN Actualitate Românii, neasigurați în fața vremii extreme. Cât costă să te protejezi de furia naturii

Românii, neasigurați în fața vremii extreme. Cât costă să te protejezi de furia naturii

Românii, neasigurați în fața vremii extreme. Cât costă să te protejezi de furia naturii
25 Mai 2019   •   11:06

Se schimbă vremurile, dar mai ales vremea. În ultimele luni, România s-a confruntat cu fenomene meteo extreme. În același timp, țara a fost lovită de tornade, grindină, inundații, dar și ninsori. Au rămas în urmă pagube uriașe, case distruse, mașini răsturnate, oameni debusolați și neasigurați. 

Aproximativ 20% din locuințele din România au încheiat polița obligatorie de asigurare împotriva dezastrelor naturale. 

O asigurare costă până la 100 de lei pe an și acoperă pagube de până la 20.000 de euro. Însă, nu și cele pentru incendii sau tornade. Pentru asta e nevoie de o poliță facultativă, ce costă în medie cam 150 de lei pe an. 

Având în vedere că în ultima perioadă avem parte de fenomene meteo extreme, cei de la Autoritatea de Supraveghere Financiară propun modificarea legii, astfel încât asigurarea obligatorie să cuprindă și riscul de furtună. 

„Legea asigurărilor obligatorii a locuințelor va fi modificată, polița urmând a acoperi, pe lângă riscul de cutremur, alunecări de teren și inundații și riscul de furtună”, a spus Cristian Roșu, vicepreședintele ASF.  

De ce e atât de important să avem asigurare

Cătălin Boiceanu, broker de asigurări- „Fără asigurări, ajungem în situația în care tot ce am agonisit o viață întreagă să dispară peste noapte. O poliță de asigurare îți rezolvă problema aceasta contra unei prime de asigurare modice. Nu vorbim de costuri foarte mari, chiar și dacă ne raportăm la veniturile românilor”. 

×
Subiecte în articol: romanii
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close