Antena 3 CNN Actualitate Românii se mobilizează pentru salvarea pădurilor

Românii se mobilizează pentru salvarea pădurilor

Românii se mobilizează pentru salvarea pădurilor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
08 Iun 2017   •   10:42

Numărul cazurilor de tăieri ilegale de arbori a scăzut masiv în România în 2016. Potrivit unui raport Greenpeace, anul trecut se înregistrau 26 de cazuri în medie pe zi, față de 100 câte erau în 2015. 

La nivel național, anul trecut au fost înregistrate 9 444 de cazuri de tăieri ilegale de arbori. Cifrele arată că implicarea societății civile a avut un rol extrem de important în identificarea și sesizarea cazurilor de tăieri ilegale. Aproximativ jumătate din cazuri au fost semnalate de cetățeni prin intermediul aplicațiilor puse la dispoziție de ONG-uri și autorități.

”Este foarte important că transparența în actul de administrare a pădurilor este esențială. De aceea avem dovada că dă rezultate. Modurile în care poate fi publicul implicat să ajute în combaterea acestui fenomen sunt multiple. Iar transparența sporită în administrare ne ajută să fim cu ochii pe păduri și să semnalăm în timp util și prompt de fiecare dată când descoperim indicii de activități ilegale”, a declarat pentru Antena 3, Valentin Sălăgeanu,  reprezentant GreenPeace.

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close