Antena 3 CNN Actualitate Primăria condusă de Clotilde Armand, sancţionată de Garda de Mediu. Romprest avertizează: "Dacă nu se achită creanţa, sistăm prestaţia!"

Primăria condusă de Clotilde Armand, sancţionată de Garda de Mediu. Romprest avertizează: "Dacă nu se achită creanţa, sistăm prestaţia!"

Garda Națională de Mediu - Comisariatul Municipiului București a sancționat Primăria Sectorului 1 pentru nerespectarea obligațiilor legale ce îi revin în ceea ce privește curățenia și a apreciat că Romprest respectă legislația în vigoare referitoare la deșeuri și salubrizare.

Primăria condusă de Clotilde Armand, sancţionată de Garda de Mediu. Romprest avertizează: "Dacă nu se achită creanţa, sistăm prestaţia!"
de Georgiana Adam    |    23 Dec 2020   •   20:00

"Autoritatea Administrației Publice Locale Sector 1 a fost sancționată de GNM-CMB întrucât nu a respectat dispozițiile OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului (...) şi nu a asigurat,prin serviciile publice și operatorii economici responsabili, măsurile de salubrizare a localităților, de întreținere și gospodărire a spațiilor verzi, a piețelor și a parcurilor publice", se arată în nota de constatare definitivată în 23 decembrie, la sediul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Municipiului București.

Garda de Mediu susţine că Romprest respectă legislaţia

În acelaşi timp, instituţia menţionată a constatat că societatea Romprest Service SA respectă prevederile legislației în vigoare privind protecția mediului, condițiile impuse pentru desfășurarea activității și măsurile dispuse de comisarii Gărzii Naționale de Mediu în conținutul actelor de control încheiate anterior.

Avocatul Romprest Iancu Toader a precizat, într-o intervenţie la Antena 3, că, în condiţiile în care Primăria Sectorului 1 nu achită suma restantă, în valoare de peste 80 de milioane de lei, către Romprest, această companie îşi va putea limita, până la sistare, serviciile de salubrizare în sector.

Avocatul Romprest: Pentru 7% Romprest a ridicat gunoiul o singură dată. Dacă nu se achită creanţa, sistăm prestaţia!

"Suma plătită (7% din creanţă, achitaţi săptămâna trecută, n.r.) este infimă. Decizia luată de Romprest a fost una cu gândul la cetăţeni. Pentru ca Bucureştiul să arate, de sărbători, ca o capitală europeană, Romprest a luat decizia de a ridica, o singură dată, aceste depozite de deşeuri necontrolate. Dacă nu se va achita această creanţă, conform legii şi contractului, compania îşi va limita din nou prestaţia, până la sistare.

Din constatările Gărzii de Mediu, reiese clar că doamna primar (Clotilde Armand) este cea care acţionează cu rea credinţă, în detrimentul interesul cetăţeanului, nerespectând legislaţia, contractul şi hotărârile judecătoreşti (...) Domana primar, care se pare că şi-a asumat totul pe persoană fizică, fără competenţe, în mod abuziv , încălcând legislaţia şi chiar hotărârile anterioare ale Consiliului Local.

Nici nu s-a pus în discuţie o eşalonare, o negociere. Efectiv, se refuză în detrimentul cetăţenilor un dialog cu compania", a declarat avocatul Iancu Toader la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Romprest Clotilde Armand
Parteneri
Românii cu copii pot primi un salariu în plus, de 2.000 de lei, lunar
x close