Compania Romprest avertizează asupra manevrelor întreprinse de acţionarul Detaco, prin intermediul omului de afaceri Maricel Păcuraru

de Georgiana Adam    |    11 Feb 2021   •   18:51
Compania Romprest avertizează asupra manevrelor întreprinse de acţionarul Detaco, prin intermediul omului de afaceri Maricel Păcuraru romprest.ro

Compania Romprest atrage atenţia, într-un comunicat, asupra faptului că acţionarul Detaco a făcut, în repetate rânduri, demersul de a înscrie la tribunal o aşa-numită Hotărâre a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA), prin care omul de afarceri Maricel Păcuraru a încercat, prin interpuşi, membri ai familiei sale, să preia abuziv conducerea societăţii.

"Prin Sentinta civila nr.1520/2020 pronuntata in dosarul 21717/3/2020, executorie, Tribunalul Bucuresti a suspendat efectele acestei Hotarari AGOA false, paralele, solutia de suspendare fiind inscrisa si la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, inca din data de 08.01.2021.

Anterior acestei date, Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a înscris Hotararea legala si statutara a AGOA Compania Romprest Service SA din data de 28.07.2020, care a produs si continua sa produca efecte in continuare, fara a fi suspendata sau anulata.

Aceasta Hotarare statutara a fost preluata, ulterior sedintei AGOA statutare a Romprest, de pretinsii reprezentanti ai actionarului Detaco
Ltd, in persoana numitilor Maricel Pacuraru si Silviu Pandrea, care, prin fals, au modificat-o si au completat-o cu alte puncte decat cele din Convocatorul din data de 16.07.2020 - publicat pe site-ul Romprest si comunicat tuturor actionarilor, inclusiv actionarului Detaco
", se spune în comunicatul Romprest.

Hotărârea modificată ilegal îi revocă pe unii dintre membrii Consiliului de Administratie şi îl numeşte pe ginerele lui Maricel Pacuraru, Beniamin Cioanta Pacuraru, in functia de Presedinte al Consiliului de Administratie, contrar votului acţionarilor exprimat în cadrul singurei Adunari Generale Ordinare statutare a Actionarilor din data de 28.07.2020.

Romprest: Acţionarul Detaco a indus în eroare, prin fals, judectătorul TMB

"Utilizand acest înscris preconstituit şi antedatat (...) actionarul Detaco Ltd a susţinut această cerere pe calea interventiei în faţa Tribunalului Bucureşti, Sectia a VI-a civilă, inducând în eroare judecătorul cauzei cu privire la realitatea juridică mai sus mentionata.

Acest aspect a determinat instanţa să dispună înscrierea menţiunii în cuprinsul Oficiului Registrului Comertului de pe lângă Tribunalul Bucuresti, bazata pe un act juridic fara eficacitate, ale carui efecte au fost suspendate cu caracter executoriu", se arată în comunicatul Romprest.

Compania mai precizează că aceste manevre au fost săvârşite în condiţiile în care s-a iniţiat o procedura penală împotriva acţionarulului Detaco Ltd şi a reprezentanţilor săi, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals si uz de fals, fiind începută urmarirea penală pe rolul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Romprest: Există riscul ca persoane fără reprezentativitate să angreneze Romprest în acţiuni frauduloase

"Pe perioada cât îşi va produce efecte provizorii aceasta înscriere la Registrul Comertului a unor persoane lipsite de reprezentativitate în cadrul companiei Romprest Service SA, pe baza de documente întocmite în fals, există pericolul ca acestea persoane sa întreprindă, în numele si pe seama Romprest, fapte şi acte care să antreneze societatea în acţiuni cu caracter fraudulos, care nu corespund voinţei societare şi care contravin intereselor si drepturilor legitime ale acesteia şi ale acţionarilor", avertizează comunicatul Romprest, care poate fi consultat integral aici.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close