Antena 3 CNN Actualitate Rovana Plumb a anunțat cât costă construcția unui spital regional

Rovana Plumb a anunțat cât costă construcția unui spital regional

Rovana Plumb a anunțat cât costă construcția unui spital regional
Sursa foto: foto: captura Antena 3
06 Noi 2018   •   19:39

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a făcut marți seară, la Guvern, mai multe precizări importante despre construcția de spitale regionale.

Potrivit acesteia, costul pentru trei spitale regionale s-ar ridica la 1,2 miliarde de euro.

"Pentru a nu exista niciun fel de confuzie, Ministerul Sănătății beneficiază de asistență tehnică din partea BEI. Prim aceasta se asigură atât documentația tehnică necesară construcției și dotării spitalelor, cât și efectiv modul în care trebuie construite aceste spitale.

Documentația tehnică, care înseamnă studiul de fezabilitate, proiect tehnic, proiect de execuție, design, maparea serviciilor, este un cuantum de 120 de milioane de euro pentru toate cele trei spitale. Costul construcției și al dotării fiecărui spital în parte ne duce la o medie de 400 de milioane de euro/ spital", a subliniat Rovana Plumb.

Ministrul a adăugat că a decis etapizarea construcției acestor spitale.

"Din actuala perioadă de programare vom plăti documentația tehnică, tot pachetul de pregătire pentru construcția spitalelor. Având în vedere perioada de timp care se întinde undeva până la jumătatea anului 2020, cu pregătirea construcției acestor spitale, am luat în calcul etapizarea și pentru perioada următoare de programare, care începe imediat în anul 2021. Nu excludem construcția de spitale regionale finanțată prin instrumentul parteneriarului public privat", a mai adaugat ministrul Plumb,

 

×
Subiecte în articol: rovana plumb Corina Cretu
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close