Antena 3 CNN Actualitate Rovana Plumb, despre Roşia Montană: Ministerul Mediului va acţiona în funcţie de decizia Parlamentului

Rovana Plumb, despre Roşia Montană: Ministerul Mediului va acţiona în funcţie de decizia Parlamentului

Rovana Plumb, despre Roşia Montană: Ministerul Mediului va acţiona în funcţie de decizia Parlamentului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    13 Noi 2013   •   15:40

Ministerul de resort va acționa în cazul proiectului de la Roșia Montană, în funcție de decizia Plenului Parlamentului, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, Rovana Plumb, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

"Trebuie să așteptăm decizia Parlamentului. Raportul Comisiei de specialitate se va supune votului plenului Parlamentului în cele două camere, iar în funcție de decizia Parlamentului, Ministerul Mediului va acționa. Ce aș vrea să subliniez este faptul că dezbaterea proiectului este un gest responsabil și consider că am făcut foarte bine că am scos după atâția ani de zile, din 1999, un dosar care a stat în sertare și a intrat în dezbatere publică. Salut faptul că în Raportul comisiei este remarcat modul în care Ministerul Mediului și-a făcut treaba, sens în care apreciază că sunt îmbunătățite lucruri față de ceea ce exista în licența anterioară. Ministerul Mediului va acționa în funcție de decizia Parlamentului. În momentul în care vom avea o decizie, vom acționa într-un mod cât se poate de strategic, în interes național și în conformitate cu legislația", a afirmat ministrul Mediului, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă există bază legală prin care Ministerul Mediului să stopeze analiza proiectului minier de la Roșia Montană din punct de vedere al acordului de mediu, Rovana Plumb a menționat că va studia și analiza problema și va oferi un răspuns ulterior.

La începutul acestei săptămâni, Comisia specială pentru Roșia Montană a respins proiectul de lege referitor la Roșia Montană, în forma venită de la Guvern.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close