Antena 3 CNN Actualitate Rusia trimite sisteme antirachetă de ultimă generaţie în Siria. Crucişătorul '"Moscova" şi baterii S-400, în drum spre Latakia

Rusia trimite sisteme antirachetă de ultimă generaţie în Siria. Crucişătorul '"Moscova" şi baterii S-400, în drum spre Latakia

Rusia trimite sisteme antirachetă de ultimă generaţie în Siria. Crucişătorul '"Moscova" şi baterii S-400, în drum spre Latakia
Sursa foto: Foto>russia-insider.com
25 Noi 2015   •   12:52

Nava-amiral a flotei Rusiei în Marea Neagră, crucișătorul rusesc de rachete "Moscova", echipat cu sisteme antiaeriene, a fost desfășurat în zona de coastă a Latakiei (nord-vestul Siriei), de unde va distruge orice țintă ce va prezenta un potențial pericol pentru aviația rusă, a anunțat miercuri ministrul rus al apărării Serghei Șoigu, la o zi după ce un avion de vânătoare rus Su-24, angrenat în campania aeriană a Moscovei în Siria, a fost doborât de Turcia pe motiv că i-a încălcat spațiul aerian, potrivit TASS şi Agerpres.

'Am luat măsuri prioritare. Crucișătorul de rachete 'Moscova' a luat poziție în zona de coastă a Latakiei, fiind pregătit să distrugă orice țintă aeriană care ar putea să prezinte un potențial pericol pentru aviația noastră', a afirmat generalul Șoigu.

Toate misiunile bombardierelor ruse în Siria se vor desfășura doar sub acoperirea unor avioane de luptă, a specificat ministrul rus.

În același timp, Rusia va desfășura la baza sa aeriană din Hmeimim baterii antirachetă de ultimă generație S-400, a adăugat el.

Rusia va trata cu toată seriozitatea incidentul cu Su-24 și va folosi toate mijloacele pentru a asigura securitatea zborurilor sale în Siria, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin, indicând că trimiterea crucișătorului 'Moscova' în Latakia și amplasarea sistemelor antirachetă S-400 sunt doar două dintre măsurile luate de Rusia în acest sens și că vor urma și altele, potrivit RIA Novosti.

 




×
Subiecte în articol: scut antiracheta Rusia Siria
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close