Antena 3 CNN Actualitate Salariaţii CFR Infrastructură ar putea rămâne fără salarii şi prime de Crăciun

Salariaţii CFR Infrastructură ar putea rămâne fără salarii şi prime de Crăciun

Salariaţii CFR Infrastructură ar putea rămâne fără salarii şi prime de Crăciun
20 Noi 2008   •   20:48

Cei 30.000 de salariaţi ai CFR Infrastructură ar putea rămâne fără salarii pe noiembrie şi fără prime de Crăciun. Asta susţine un lider de sindicat de la calea ferată, potrivit căruia compania nu mai are bani pentru salarii.
?În condiţiile în care Guvernul României nu va lua măsuri de asigurare a finanţării sistemului feroviar, salariaţii de la Compania Naţională de Infrastructură, respectiv 26.000 de salariaţi şi încă 6.000-7.000 aflaţi în filiale acestuia riscă să nu poată să-şi primească drepturile prevăzute în contractele colective de muncă?,a declarat Gheorghe Popa, preşedintele Federaţiei Feroviare Mişcare-Comercial
Cât priveşte ameninţarea cu greva de acum două săptămâni, sindicaliştii aşteaptă să vadă dacă Guvernul a alocat bani pentru finanţarea lucărilor de modernizare şi întreţinere a reţelei feroviare. Este una din condiţiile puse de feroviari la negocierile cu ministrul Transporturilor.
?Sigur că noi vom informa salariaţii la sfârşitul săptămânii, abia luni, şi luni despre ce s-a întâmplat în cele două săptămâni după semnarea acordului cu ministrul Transportului, Ludovic Orban, iar decizia unui protest sau nu, aparţine salariaţilor de la Calea Ferată?, a adăugat Popa.
Antena3

×
Subiecte în articol: salarii
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close