Antena 3 CNN Actualitate Salvamontiştii care îi caută pe turiştii dispăruţi sâmbătă au găsit urme de sânge la 1700 de metri

Salvamontiştii care îi caută pe turiştii dispăruţi sâmbătă au găsit urme de sânge la 1700 de metri

Salvamontiştii care îi caută pe turiştii dispăruţi sâmbătă au găsit urme de sânge la 1700 de metri
25 Noi 2008   •   18:36

Alertă pentru salvamontiştii din Buşteni şi Sinaia care îi caută pe cei doi turişti, dispăruţi sâmbătă pe Valea Caraiman. Salvatorii au descoperit pete de sânge, la 1700 de metri, sub linia de telecabină.
Operaţiunile de căutare sunt îngreunate de vizibilitatea scăzută şi de frig. Zona este foarte periculoasă, până acum având loc 4 avalanşe. Cu toate acestea salvamontiştii nu au fost afectaţi.
Dacă vremea le va permite, echipele de intervenţie vor relua căutările miercuri, cu forţe noi. Ca să sape toată zona unde au fost găsite petele de sânge, salvamontiştii spun că ar fi nevoie de aproape 100 de oameni. După amiază, la Buşteni au venit şi specialişti de la SRI, cu aparate ce detectează corpul uman şi metalele.
Salvatorilor români li se alatură, de marţi seară, specialişti în căutări montane din Austria, angajaţi de părinţii celor doi tineri. Ei au detectoare speciale, cu care pot da de urma cipurilor din echipamentul montan performant, pe care îl aveau turiştii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: salvamontisti SRI
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close