Antena 3 Actualitate Sănătate Acesta este cel mai hrănitor aliment. Conţine toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie organismul zilnic 

Acesta este cel mai hrănitor aliment. Conţine toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie organismul zilnic 

08 Ian 2019   •   21:04
Acesta este cel mai hrănitor aliment. Conţine toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie organismul zilnic 
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Un singur ou conţine, în cantităţi mici, toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie organsimul zilnic, inclusiv calciu, fier, potasiu, zinc şi magneziu. Aceste substanţe se regăsesc în gălbenuş, în timp ce albuşul conţine doar proteine. 

Noile cercetări arată că ouăle oferă beneficii esenţiale creierului, ochilor şi inimii, fără nici un impact negativ semnificativ asupra colesterolului. Cu toate ca gălbenuşurile de ou conţin colesterol, cercetătorii cred acum că nivelurile de grăsimi saturate din dietă au cel mai mare impact asupra nivelului de colesterol din sânge, care se presupune că prezice riscul bolilor cardiace. 

Specialiştii susţin că gălbenuşul unui ou conţine 21 vitamine, minerale, 6,29 g proteine, 27 g calciu, 6 mg magneziu, 96 mg fosfor, 67 mg potasiu, şi 4,97 g grăsimi, potrivit gayot.com.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close