Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alertă OMS: Un nou virus mortal amenință lumea. Sute de oameni au murit după ce au mâncat un aliment consumat zilnic de toți românii

Alertă OMS: Un nou virus mortal amenință lumea. Sute de oameni au murit după ce au mâncat un aliment consumat zilnic de toți românii

O nouă alertă a fost emisă la nivel global de Organizația Mondială a Sănătății. Virusul Nipah ar putea avea efecte mult mai devastatoare decât temutul COVID-19. Prescurtat NIV, virusul a fost localizat în Malaezia în anul 1998 iar OMS a emis o alertă pentru toată planeta din cauza unui nou focar din India.

Alertă OMS: Un nou virus mortal amenință lumea. Sute de oameni au murit după ce au mâncat un aliment consumat zilnic de toți românii
Sursa foto: pixabay
17 Iun 2020   •   07:51

Sute de oameni au murit în urmă cu 22 de ani, după ce au mâncat carne de porc infectată. La momentul respectiv, un milion de porci au fost sacrificați pentru a evita răspândirea epidemiei. 

Virusul se transmite de la liliecii de fructe. 

Peste 70% din cei infectați își pierd viața. 

Persoanele care contractează boala prezintă simptome similare gripei. Durerile corporale, care apar inițial, pot duce la inflamații ale creierului, iar apoi pacientul intră în comă. 

Prestigioasa publicația americană, The New York Times, avertizează că, dacă virusul Nipah va migra, atunci Dubai ar fi prima destinație.

Alte cazuri au fost raportate în Bangladesh, India dar și Australia, însă, din fericire, până acum boala rămâne una foarte rară. 

×
Subiecte în articol: virus nipah
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close