Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentele care nu îngrașă. Ce legume și fructe ne scapă de grija kilogramelor în plus

Alimentele care nu îngrașă. Ce legume și fructe ne scapă de grija kilogramelor în plus

Potrivit nutriționistului Dr. Lisa Young există anumite alimente pe care le putem mânca fără să ne facem griji că ne vom îngrășa. În plus, ele sunt bogate în vitamine și minerale.

Alimentele care nu îngrașă. Ce legume și fructe ne scapă de grija kilogramelor în plus
Sursa foto: Gettyimages | David Malan
de Ioana Mircea    |    18 Aug 2022   •   18:00

Veste bună pentru cei care vor să scape de grija kilogramelor în plus. Nutriționistul Dr. Lisa Young susține că există alimente care nu îngrașă.

Acestea se încadrează două categorii respectiv: fructe și legume fără amidon. Datorită faptului că ele sunt formate în mare parte din apă, au calorii puține și conțin fibre care dau senzația de sațietate.

Un beneficiu în plus al acestor alimente este că sunt bogate în proteine, vitamine, antioxidanți și nutrienți benefici pentru sănătate.

Broccoli este unul dintre alimentele minune. Trebuie să știm că acesta este cel mai hrănitor atunci când este consumat crud sau gătit la abur. Conține sulforafan, un anticancerigen care acționează pentru a distruge substanțele chimice care cauzează cancer. Gătit la abur conține aproximativ 20% din necesarul zilnic de fibre și are doar 31 de calorii.

Varza este unul dintre puținele alimente care conțin acizi grași Omega 3. Are puține calorii și la fel ca broccoli are multe fibre

Afinele conțin mai mulți antioxidanți decât orice alte fructe și sunt bogate și în fibre. O cană de afine are doar 85 de calorii. 

Castravetele conține doar 16 calorii per porție. Semințele și coaja au atât fibre, beta-caroten, benefic pentru ochi, potrivit digi-live-tv.

×
Subiecte în articol: alimente sanatoase
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close